Fórmula 1
Esports 27/05/2012

Mark Webber resisteix la persecució i guanya a Mònaco

Nico Rosberg ha entrat en segon lloc i Fernando Alonso ha pujat al podi, tercer, i es col·loca líder del Mundial. La pluja que ha aparegut al tram final de cursa ha donat emoció a un final ajustadíssim

N. Arroyo
1 min
Webber encapçala una fila per davant de Rosberg, Hamilton i Alonso

BarcelonaEl pilot de Red Bull, Mark Webber, ha fet bona la màxima que diu que qui surt primer al GP de Mònaco acaba guanyant i s'ha adjudicat una cursa emocionant que ha enfilat les últimes deu voltes amb sis corredors enganxats a menys de cinc segons de diferència. La carrera s'ha reagrupat encara més quan la pluja, irregular a diferents trams del circuit, ha fet acte de presència a la volta 69. Webber ha resistit la persecució per acabar pujant al graó més alt del podi, seguit de Rosberg i Alonso.

L'australià ha dominat bona part de la cursa, aprofitant que ha sigut l'únic que ha pogut rodar amb pista lliure durant tota la carrera. Perseguit en tot moment per Nico Rosberg i Fernando Alonso, el de Red Bull ha entrat a sis dècimes de l'alemany de Mercedes. L'asturà ha sigut tercer, a un segon i mig de Webber i es col·loca líder del Mundial, tres punts per sobre de Webber i Vettel.

Quart ha sigut Sebastian Vettel, que ha allargat molt la seva primera entrada a boxes per retallar cinc posicions (sortia novè), mentre que Hamilton, que sortia tercer, ha entrat cinquè malgrat haver fregat l'avançament en l'últim terç de cursa. Els McLaren no han rodat bé en un circuit que, a priori, els afavoreix.

Pedro Martínez de la Rosa s'ha vist perjudicat en un incident inicial amb el francès de Lotus Romain Grosjean i ha hagut de retirar-se a la tercera volta, amb la part posterior del cotxe trinxat. Tampoc han acabat la cursa Button, Pic, Ricciardo, Schumacher, Petrov, Kobayashi, Maldonado i Grosjean.

stats