MotoGP

Márquez: "És una lliçó apresa. Millor ara que en un any on el campionat estigui més ajustat"

Dani Pedrosa ha reconegut que "molt probablement" hagués entrat a canviar la moto si Márquez ho hagués fet abans

Marc Márquez i Dani Pedrosa han entonat el 'mea culpa' després del Gran Premi de MotoGP de l'Aragó. En una cursa passada per aigua, tots dos han arriscat i no han volgut canviar la moto per una que tingués els pneumàtics de pluja i han acabat caient quan eren primer i segon, respectivament.

Marc Márquez
"A vegades per la televisió es veu una cosa però la realitat és una altra. Ho havia parlat abans de la cursa amb l'equip. Si plovia, era decisió meva, exclusivament, perquè només jo sé com està la pista", ha comentat Márquez. "Ha estat la meva decisió. No he estat conscient del risc i demano disculpes a l'equip".

El de Cervera ha comentat que: "el problema ha estat que plovia durant tota la cursa. Primer poc, després més. Progressivament s'ha anat mullant l'asfalt i els pneumàtics". "És una lliçó apresa, millor ara que en un any on el campionat estigui més ajustat".

Sobre la cursa, ha parlat del moment que ha deixat passar Jorge Lorenzo: "És que el primer sempre cau!", ha comentat en to de broma. "L'he deixat passar perquè el líder és el primer a frenar, a passar pel revolt... i tu pots veure la seva reacció. Però quan he caigut era jo el primer", ha afegit. "No em retrec res. El més important és que he aprés la lliçó. El proper dia actuaré d'una altra manera. Pilots com el Dani, que tenen 8 anys d'experiència a MotoGP també han caigut a la mateixa trampa".

Finalment, i sobre el campionat, ha sentenciat: "Arribava amb 74 punts d'avantatge i marxo amb 75. Ja ho hagés firmat a principis de temporada!".

Dani Pedrosa
De la seva banda, el de Castellar del Vallès també ha reconegut l'error. "Ha estat culpa meva. Mai no saps com estarà el traçat un quilòmetre més enllà. Dubtes, penses amb els 25 segons que perds en entrar al 'pit lane' per canviar la moto i al final decideixes no fer-ho".

Pedrosa ha reconegut que, "molt probablement", hagués fet el canvi si Márquez hagués entrat abans. "Amb 15 voltes pel final hagués entrat. Però quedant-ne tres o quatre decideixes no fer-ho".

Sobre el campionat, el català ha dit: "Hem desaprofitat l'oportunitat d'avui (diumenge). Només ens queda seguir pilotant, fent bons entrenaments, bones curses i esperar".