Márquez: "No només va ser una decisió d'una persona. Tots som un equip i quan falla un fallem tots"

El pilot de Cervera explica, amb més calma, l'error que va cometre l'equip durant el Gran Premi d'Austràlia i que va implicar que fos desqualificat

El líder del Mundial de MotoGP, el català Marc Márquez, ha parlat aquest dijous al circuit japonès de Motegi sobre el seu error al Gran Premi d'Austràlia: "Tots podem cometre un error, de tot s'aprèn".

Márquez va ser desqualificat el diumenge al circuit de Phillip Island, a Austràlia, per entrar a canviar de moto en l'onzena volta, quan hauria d'haver-ho fer com a màxim a la desena. Aquest dijous ha aclarit: "És fàcil dir-ho ara, a toro passat tothom se n'adona. Però en aquest moment, simplement, va ser una confusió de tot l'entorn, perquè pensàvem que es podia entrar a la volta 10, perquè pensàvem que aquesta volta també entrava dins d'aquestes 10". "Està clar que va ser un error greu, però provocat per la confusió. En un futur, si ens tornem a veure en la mateixa situació, segur que no ens tornarà a passar", ha explicat.

Interrogat sobre si li havia donat moltes voltes al tema, Márquez ha assenyalat: "Al final ho vaig oblidar bastant ràpid. Em quedo amb que estava fent una grandíssima cursa, amb la segona moto venia fort, ja estava darrere de Lorenzo una altra vegada i això és el més important i amb el que em quedo, que estàvem lluitant per la victòria en un cap de setmana que ens havia costat una miqueta".

Respecte a si ha pres alguna mesura en relació a l'equip perquè no torni a passar res semblant, Márquez ha contestat: "No, el funcionament és bo. Jo estic content i tot està bé. És clar que quan hi hagi situacions així tothom estarà més atent, però com dic, tots som humans, tots podem cometre un error, i està clar que va ser un error".

"El box està més motivat que mai, tots els mecànics i tècnics estan amb ganes de fer-me una moto guanyadora", ha explicat. "Això és el més important. I l'ambient dins del box és com sempre, com si no hagués passat res", i ha continuat explicant el seu estat d'ànim: "Al principi està clar que hi va haver aquell moment de ràbia, però quan que em vaig canviar i em vaig donar una dutxeta, ja vaig tornar a animar tot l'equip".

Preguntat sobre de qui va ser l'error, Márquez ha estat clar: "Està clar que no només va ser decisió d'una persona. Tots som un equip i quan falla un fallen tots. Igual que quan fallo jo, fallem tots", ha explicat.