MOTOCICLISME

Márquez: "Seria una decepció no ser al podi"

El pilot de Cervera, intractable en aquesta primera meitat de campionat, busca a Montmeló el setè triomf consecutiu

El pilot català Marc Márquez, vigent campió del món de MotoGP, ha reconegut que "seria una decepció no ser al podi" aquest diumenge a Montmeló, on intentarà sumar la seva setena victòria en set curses aquesta temporada.

El pilot de Repsol Honda, que aquest dijous ha participat en la roda de premsa oficial del GP de Catalunya que començarà aquest divendres amb els entrenaments lliures, no ha amagat la seva ambició per a aquest cap de setmana. "El primer objectiu és guanyar la carrera", ha reconegut Márquez qui, no obstant això, donaria per bo un segon o un tercer lloc en un traçat que mai se li ha donat especialment bé: "Sembla que si no guanyo serà un desastre i no. Un desastre seria, per exemple, caure".

Per al pilot de Cervera, intractable en aquesta primera meitat de campionat, una de les claus serà "fer una bona posada al punt" a la moto per poder tutejar Jorge Lorenzo, el gran dominador del GP de Catalunya en l'últim lustre –cinc podis amb tres victòries– i Valentino Rossi, l'home que més vegades ha guanyat –sis en la categoria reina– a Montmeló. "En aquest circuit, les Yamaha van molt bé. I crec que Lorenzo i Rossi seran molt competitius. Especialment Jorge estarà molt fort, per allò de Mugello [per fi li va disputar fins al final la victòria] i perquè va guanyar aquí l'any passat", ha advertit.

Marc Márquez no amaga que "és molt especial" per a ell córrer a Montmeló, "perquè és el circuit de casa", i que la seva motivació per aconseguir el ple al set és molt gran, però alerta què, tard o d'hora, perdrà una carrera i que el GP de Catalunya és un escenari com qualsevol altre per fer-ho. "És clar que la confiança, després de guanyar sis carreres, està molt alta, i que vull aconseguir la setena victòria, però no em veig invencible. Molta gent parla de guanyar tots els Grans Premis, però si ja és difícil guanyar-ne un, guanyar-los tot gairebé és impossible", ha subratllat.