MOTOR - MUNDIAL DE MOTOGP

Márquez parla a la pista

Els comissaris han anunciat que seran més estrictes amb el compliment de la normativa i les sancions

Es va aixecar de la moto i va demanar calma abans de posar-se les mans a banda i banda del casc. Marc Márquez va celebrar així el triomf incontestable a Austin aquest diumenge, el primer de la temporada, que el situa, de pas, a un punt del liderat del Mundial de MotoGP.

"Van ser gestos de calma, no ho negaré, és més clar que l'aigua", va dir el català per explicar el seu primer gest per celebrar la victòria, abans fins i tot de creuar la línia de meta. Sobre l'altre, el de posar-se les mans a banda i banda del casc, el de Cervera va comentar que era una promesa: entre el Gran Premi de l'Argentina i el de les Amèriques hi havia quinze dies en què Márquez va quedar-se a Amèrica del Sud i, entre altres coses, va visitar una escola del Brasil de la mà d'Unicef. "Unicef ajuda nens amb pocs recursos perquè puguin anar a l'escola, i per a ells és un gest especial posar-se les mans al front. No sé ben bé per què, perquè em parlaven en brasiler, però els vaig prometre que si guanyava ho faria". I dit i fet.

Però tothom es va quedar amb el gest de Márquez demanant calma. Després de l'incident que ell i Valentino Rossi van protagonitzar al circuit de Termas de Río Hondo, a l'Argentina, amb creuament de declaracions inclòs, el de Cervera va decidir aquest diumenge parlar a la pista i evitar més problemes. Tot i això, les conseqüències de l'Argentina es van fer notar. Márquez va reconèixer que estava "més motivat" de cara a aquesta cursa i que, durant tot el cap de setmana havia notat "una pressió extra". Tothom estava pendent d'ell i alguns l'acusaven de ser agressiu a la pista.

Enduriment de les sancions

Divendres, abans de la cursa, a la reunió de la comissió de seguretat, Carmelo Ezpeleta, conseller delegat de Dorna (l'organitzador del Mundial), va advertir els pilots que els comissaris serien més estrictes amb l'aplicació del reglament i que, per tant, hi hauria més sancions, precisament, per evitar l'enrenou de Termas de Río Hondo. I Márquez, dissabte, va descobrir en què consisteix aquest nou canvi: va ser sancionat amb tres llocs a la graella de sortida per haver molestat Maverick Viñales durant els entrenaments oficials, una penalització que també va rebre Pol Espargaró. "Si això és sancionable a partir d'ara, tindran feina a MotoGP, Moto2 i Moto3", va dir l'actual campió del món de la categoria reina. Diumenge, a la pista, Márquez va parlar. A la seva manera. "Després del que va passar dissabte, tenia clara quina era l'estratègia", va dir, i va concloure: "Sentia que havia d'atacar des del principi. Honestament, després del que va passar a l'Argentina volia un cursa tranquil·la per a mi. Potser a la pròxima em toqui barallar-m'hi amb la mateixa intensitat". La pròxima cita és Jerez, d'aquí a dues setmanes.