Moto3

Maverick Viñales rep l'alta hospitalària i està convençut que podrà córrer a Qatar

El pilot de Moto3 ha passat per la sala d'operacions després de perdre part d'un dit de la mà dreta, però els metges confien que pugui pujar a la moto el 7 d'abril

El català Maverick Viñales està convençut que podrà participar en la primera cursa del Mundial de Motociclisme, que es disputarà el 7 d'abril a Qatar. El pilot ha estat intervingut aquesta setmana, amb èxit, d'una amputació traumàtica de la falange distal del dit anular de la mà dreta, i aquest divendres ja ha rebut l'alta hospitalària.

Després d'una caiguda en els entrenaments oficials de Moto3 a Jerez, el pilot va patir un traumatisme que li va provocar "la pèrdua de l'ungla i de la punta del dit, gairebé mitja falange, així com de la pell que recobria aquesta zona, molt important, perquè és la que dóna el tacte", ha explicat el doctor Xavier Mir, de l'Hospital Universitari Quirón Dexeus de Barcelona.

En una roda de premsa al costat de Viñales a l'hospital, Mir ha detallat que, mitjançant una operació microquirúrgica, al pilot se li ha fet un penjoll cutani per translació, que consisteix en un "penjoll de pell del propi dit, amb forma triangular, que s'ha tirat cap amunt per recobrir la punta del dit".

"En ser un penjoll sensible, amb nervis, tindrà sensibilitat quan agafi l'empunyadura de la motocicleta", ha assenyalat el metge, matisant que l'ungla s'ha perdut, però que "potser més endavant podrà realitzar-se algun tipus de reconstrucció".  A més, Mir ha destacat l'"avantatge important" que suposa el fet que "els tendons flexor i extensor no estiguin lesionats, ja que vol dir que tindrà mobilitat a la punta del dit".

"Quan em vaig aixecar i vaig veure que no tenia ni el dit, em va caure el món a sobre", ha reconegut Viñales. "Em vaig espantar molt. Però després de venir aquí, dins d'allò greu, si puc ser a Qatar o almenys a Austin, ja és una bona notícia".

El pilot català s'ha mostrat molt agraït a l'equip mèdic, ja que per ell era la seva primera lesió. "Intentaré ser com més aviat millor a sobre de la moto i al cent per cent", ha afegit.

Tant és així que Viñales ha insistit que no creu que la lesió "afecti per a res" les "bones sensacions" abans de l'inici del Mundial.  "Si tot va bé, seré al Qatar. Encara que estigui al cinquanta per cent. Si no ens afecta, estarem davant i donant guerra", ha subratllat Viñales, un supòsit en què ha coincidit el seu doctor: "La idea és que estigui a Qatar i les possibilitats són pràcticament absolutes. Sempre que no hi hagi complicació, que és molt difícil que n'hi hagi".

Després de 48 hores ingressat, el pilot ha rebut l'alta avui i passarà revisions de la ferida dilluns i dimecres. En cas de descartar qualsevol infecció, s'establirà un pla amb els fisioterapeutes perquè afronti una "rehabilitació suau".

"Els cultius de gèrmens són negatius, i per això pensem que la possibilitat d'infecció s'allunya molt, i la setmana que ve li retirarem els antibiòtics. Sempre ha estat content, ha entrat rient a quiròfan i és un malalt ideal que segur que es curarà bé", ha reiterat Mir.

Finalment, Viñales ha intentat explicar com es va produir l'accident: "El límit –ha afirmat amb rotunditat–. Vaig sobrepassar el límit i vaig sortir disparat. S'aprèn que les motos són perilloses. Però no afectarà per a res i quan pugi a la moto tornaré a agafar-la amb les mateixes ganes".

I abans de concloure, ha agraït el suport de Jorge Lorenzo, que es va fer una lesió similar. "Vull donar les gràcies a Jorge, perquè sentir aquestes paraules d'un ídol t'alegra bastant i t'anima a continuar", ha finalitzat Viñales.