Moto3
Esports 02/06/2012

Maverick Viñales marca el ritme a Moto3 i aconsegueix la 'pole'

El català ja havia estat el més ràpid als últims entrenaments lliures i ha confirmat la superioritat a la qualificació. Khairuddin sortirà segon, i Louis Rossi tercer

M. Molina
1 min
Maverick Viñales, amb uns aficionats a Montmeló

MontmelóMaverick Viñales sortirà aquest diumenge des de la 'pole' al Gran Premi de Catalunya de Motociclisme. El pilot català de Moto3 ha aconseguit el millor registre (1:52.160), dues dècimes més ràpid que el malai Zulfahmi Khairuddin i quatre sobre el francès Louis Rossi. Tots tres ocuparan les primeres posicions de la graella de sortida.

Viñales ja havia estat el més ràpid en l'última sessió d'entrenaments lliures d'aquest dissabte. El català ha anat millorant el seu cronòmetre a mesura que avançaven els entrenaments i finalment ha marcat la millor volta de totes, que li ha servit per aconseguir la primera posició. I també, ser el principal favorit a la victòria final. No només per haver demostrat ser el més ràpid, sinó també el més competitiu i amb millor ritme de cursa.

Fins a dotze pilots han acabat a menys d'un segon de diferència al capdavant de la classificació oficial. Des del 'poleman' fins a Jakub Kornfeil. Entre ells, el mallorquí Luis Salom, el valencià Héctor Faubel, i el cerverí Aleix Márquez. També hi ha acabat el portuguès Miguel Oliveira, tot i que ha caigut al tram final dels entrenaments i ha arrossegat fora de la pista Brad Binder -tots dos, sense conseqüències físiques-.

D'altra banda, Alexi Rins ha estat 16è, Isaac Viñales 27è i Adrian Martín 28è.

El Gran Premi de Moto3 serà el primer dels que es disputaran aquest diumenge al Circuit de Catalunya. La prova començarà a les 11 del matí.

stats