MOTOCICLISME
Esports 18/05/2013

Maverick Viñales aconsegueix la primera 'pole' de la temporada a Le Mans

El català sortirà des de la primera posició de moto3 per davant Miguel Oliveira i Jonas Folger

Le MansEl català Maverick Viñales (KTM) sortirà des de la primera posició del Gran Premi de França de Moto3 després de marcar el millor crono en els entrenaments oficials al circuit de Le Mans. Aquesta és la primera "pole" del pilot de Roses (Girona), que lidera el campionat de la cilindrada més petita, en l'actual temporada.

Maverick va aconseguir el seu millor temps en la seva desena volta de les 18 que va donar a l'històric traçat del nord-oest de França amb un registre de 1:43.696, per davant del portuguès Miguel Oliveira (Mahindra), segon amb 1:43.806, i l'alemany Jonas Folger (Kalex KTM), tercer amb 1:43.969, que havia estat el més ràpid en l'última sessió d'entrenaments lliures del matí. Alex Rins (Estrella Galicia 0,0-KTM) i Luis Salom (KTM), es van situar en la quarta i la cinquena plaça amb 1.44.123 i 1:44.128, respectivament.

Salom, guanyador en la primera cursa, el Gran Premi de Catar, i tercer al Mundial de Moto3 per darrere de Viñales i Rins, va superar la forta caiguda que va patir als entrenaments lliures del matí i va millorar dues posicions a la tarda en els oficials. Durant els entrenament de qualificació, Maverick Viñales no va haver d'esperar molt per situar-se al capdavant. En la seva desena volta ja va aconseguir el 1:43.696, que, al capdavall, li donaria la "pole" per a la carrera de demà. A 17 minuts per al final, el líder del campionat ja estava al capdavant de la classificació seguit per Rins, Jack Miller (AUS / FTR Honda) i Oliveira amb Salom en la desena plaça.

Poc després, Salom va millorar el seu registre i va recuperar fins a quatre posicions amb 1:44.178 a sis minuts per al final amb Folger a la segona posició. No obstant això, el pilot portuguès superaria l'alemanya amb 1:43.810 i després amb 1:43.802 per assegurar sortir amb Maverick com a únic rival davant d'ell en la graella de la recta de Le Mans. Viñales va guanyar la darrera carrera, el Gran Premi d'Espanya, fa dos caps de setmana.

Alex Márquez ha acabatsetè amb un temps de 1:44.320 per davant d'Isaac Viñales (FTR Honda), amb 1.44.548, i sortiran des de la tercera fila de la graella, al costat del finès Niklas All (KTM), amb 1 : 44560.