Fórmula 1

Els entrenaments es farien durant 4 dies entre el 22 de febrer i el 7 de març

Montmeló accepta ser la seu dels últims tests de Fórmula1 si se suspenen els de Bahrain

El director del Circuit explica que el recinte "té altres ocupacions previstes" però assegura que ho podrà "resoldre per satisfer el millor client, la Fórmula 1"

El Circuit de Catalunya accepta ser la seu dels últims entrenaments de pretemporada de Fórmula1 si finalment se suspenen els previstos a Bahrain. Així ho ha confirmat Salvador Servià, director del traçat català.

Segons el calendari de la F1, després de Catalunya -on avui divendres s'hi estan fent els entrenaments- els equips havien de desplaçar-se fins a Bahrain per fer els últims testos i, posteriorment, iniciar el campionat del món. Però la revolta popular a la petita illa del Golf Pèrsic fa perillar aquestes previsions.

De fet, sembla pràcticament impossible que es compleixi el calendari, i més després que els equips de GP2 -que eren a Bahrain quan va esclatar la revolta- es veiessin obligats a abandonar el país. En qualsevol cas, els responsables de les escuderies de Fórmula1 es reuneixen aquest divendres a Barcelona, a les 6 de la tarda, per prendre una decisió final sobre el tema.

En cas de confirmar-se l'anul·lació, s'haurà de decidir si buscar un altre circuit per fer-hi la prova inaugural -un possible candidat seria Abu Dhabi-; o la opció que sembla tenir més números: que el Mundial comenci a Austràlia, segona cita de l'any. D'altra banda, també caldrà buscar un altre emplaçament per fer els darrers tests de pretemporada; i és aquí on entra en joc el Circuit de Catalunya, que podria repetir una nova tanda d'entrenaments.

"Els equips ens han demanat si podríem acollir els tests i hem dit que sí", explica Salvador Servià. L'únic inconvenient és que el Circuit ja té un calendari fet i hi han altres ocupacions. Però el director del traçat comenta que "són dies que pilots privats vénen a córrer amb el seu vehicle o bé hi ha proves menys importants", i per això Servià assegura que podrà "resoldre-ho" per "donar satisfacció al nostre principal client, que és la Fórmula1".

Més enllà de recordar que "encara no està confirmat que s'anul·li la prova de Bahrain", Salvador Servià ha explicat que "les dates dels entrenaments no estan confirmades" i que aquestes "les han de decidir els equips i nosaltres adaptar-nos-hi". Tot i això comenta que s'haurien de fer entre "aquest dilluns (22 de febrer) i el 7 de març", i que durarien "3 o 4 dies", encara que explica que "els equips prefereixen que siguin 4".

ElCircuit de Catalunya accepta ser la seu dels últims entrenaments depretemporada de Fórmula1 si finalment se suspenen els previstos aBahrain. Així ho ha confirmat Salvador Servià, director del traçatcatalà.

Segons elcalendari de la F1, després de Catalunya -on avui divendres s'hiestan fent els entrenaments- els equips havien de desplaçar-se finsa Bahrain per fer els últims testos i, posteriorment, iniciar elcampionat del món. Però la revolta popular a la petita illa delGolf Pèrsic fa perillar aquestes previsions.

De fet,sembla pràcticament impossible que es compleixi el calendari, i mésdesprés que els equips de GP2 -que eren a Bahrain quan va esclatarla revolta- es veiessin obligats a abandonar el país. En qualsevolcas, els responsables de les escuderies de Fórmula1 es reuneixenaquest divendres a Barcelona, a les 6 de la tarda, per prendre unadecisió final sobre el tema.

En cas deconfirmar-se l'anul·lació, s'haurà de decidir si buscar un altrecircuit per fer-hi la prova inaugural -un possible candidat seria AbuDhabi-; o la opció que sembla tenir més números: que el Mundialcomenci a Austràlia, segona cita de l'any. D'altra banda, tambécaldrà buscar un altre emplaçament per fer els darrers tests depretemporada; i és aquí on entra en joc el Circuit de Catalunya,que podria repetir una nova tanda d'entrenaments.

Elsequips ens han demanat si podríem acollir els tests i hem dit quesí”, explica Salvador Servià. L'únic inconvenient és que elCircuit ja té un calendari fet i hi han altres ocupacions. Però eldirector del traçat comenta que “són dies que pilots privatsvénen a córrer amb el seu vehicle o bé hi ha proves menysimportants”, i per això Servià assegura que podrà “resoldre-ho”per “donar satisfacció al nostre principal client, que és laFórmula1”.

Més enllàde recordar que “encara no està confirmat que s'anul·li la provade Bahrain”, Salvador Servià ha explicat que “les dates delsentrenaments no estan confirmades” i que aquestes “les han dedecidir els equips i nosaltres adaptar-nos-hi”. Tot i això comentaque s'haurien de fer entre “aquest dilluns (22 de febrer) i el 7 demarç”, i que durarien “3 o 4 dies”, encara que explica que“els equips prefereixen que siguin 4”.

Més continguts de