FÓRMULA 1

Mor Charlie Whiting, director de cursa de la F1, als 66 anys

El britànic ha patit una embòlia pulmonar a Melbourne aquest dijous, abans de l'inici del Mundial

El Mundial de Fórmula 1 del 2019 arrencarà de la pitjor manera possible després que aquest dijous hagi mort en un hospital de Melbourne Charlie Whiting, el director de cursa de F1. El britànic, de 66 anys, estava en terres australianes preparat ja per a l'arrencada del Campionat del Món quan ha tingut una embòlia pulmonar que ha acabat amb la seva vida.

Nascut a Kent, a la Gran Bretanya, el 1952, Whiting era el director de la cursa de F1 des del 1997. Però la seva arribada al gran circ va ser abans, l'any 1977, amb l'equip Hesketh i més endavant amb Brabham, on va ser cap de mecànics. L'any 1988, quan el propietari de l'escuderia, Bernie Ecclestone, va vendre's l'equip, Whiting va passar a ser el delegat tècnic de la FIA, fins que el 1997 va ser nomenat director i delegat de seguretat de la federació.

"Amb gran tristesa he conegut la notícia de la mort de Charlie Whiting, un gran director de cursa i una figura central i inimitable a la F1, que englobava l'ètica i l'esperit d'aquest fantàstic esport", diu Jean Todt, president de la FIA, en un comunicat.