MOTO3
Esports 20/05/2012

Louis Rossi guanya per eliminació la cursa de Moto 3 a Le Mans i Àlex Rins puja per primer cop al podi

La cursa de la categoria petita ha estat marcada per les nombroses caigudes a causa de la pluja. Àlex Rins, que sortia 26è, puja al podi per primer cop al Mundial

N. García
Louis Rossi ha guanyat la cursa de Moto3 a Le Mans / JEAN FRANÇOIS MONIER / AFP PHOTO

BarcelonaEl francès Louis Rossi ha aconseguit el triomf en la categoria de Moto 3 en el Gran Premi de França, a casa seva. La cursa, marcada per la pluja i per les moltes caigudes que hi ha hagut, s'ha decidit per eliminació, ja que la majoria dels favorits han caigut degut als sots d'aigua que hi havia al traçat francès.

Al podi l'han acompanyat Alberto Moncayo i Àlex Rins. El català, guanyador del Campionat d'Espanya de Velocitat del 2011 i que enguany debuta al Mundial, ha aconseguit el primer podi de la seva carrera al Campionat del Món en la seva quarta cursa. Rins, que en els entrenaments oficials va caure i es va fracturar el dit petit de la mà dreta –els metges l'han deixat córrer– ha aprofitat les 18 caigudes que hi ha hagut a la cursa de Moto 3 per, fent una cursa sense ensurts i evitant riscos innecessaris, ser tercer.

Maverick Viñales, que sortia des de la 'pole', ha patit un fort ensurt en els primers compassos de la cursa, però ha pogut salvar la caiguda i s'ha col·locat quart. Faubel liderava la cursa en les primeres voltes, seguir d'Oliveira i de Kornfeil. Però tots ells, volta a volta, han anat caient, igual que el balear Lluís Salom.

Amb les caigudes, Viñales ha tornat a encapçalar la cursa, però semblava que la primera posició estava maleïda i tots els que l'ocupaven queien, ja que al de Roses li ha passat el mateix que a tots els que l'han precedit i ha caigut en l'entrada de recta. Cortese ha pogut acabar la cursa, però no s'ha lliurat de les caigudes. L'alemany ha tingut sort i ha pogut acabar la cursa en la sisena posició.