MOTOGP
Esports 19/08/2012

Dani Pedrosa guanya a Indianapolis amb autoritat i suma el segon triomf de la temporada

El de Castellar del Vallès domina amb comoditat. Jorge Lorenzo acaba segon i segueix al capdavant del Mundial de MotoGP. Stoner, lesionat al turmell dret, acaba quart

Nuria García
1 min
Dani Pedrosa ha aconseguit el triomf a Indianapolis / CHRISTIAN PONDELLA / GETTY IMAGES

BarcelonaDani Pedrosa ha tancat un cap de setmana gairebé perfecte a Indianapolis amb un triomf, el segon de la temporada. El català, que va fer uns grans entrenaments oficials i va aconseguir la 'pole' marcant el rècord de la pista, ha fet una gran cursa i, tot i que en la sortida s'ha vist sorprès per Ben Spies, ràpidament s'ha situat primer i no ha abandonat el lideratge de la cursa.

Spies ha sigut l'únic que ha seguit el ritme del català, que des que ha avançat el company de Lorenzo a Yamaha ha decidit anar directament a buscar la victòria. Spies, però, ha trencat el motor en les primeres voltes i Pedrosa s'ha quedat sol al davant. El català ha aconseguit el seu setè podi consecutiu en solitari, ja que Lorenzo ha acabat a deu segons del català.

El balear, que ha quedat segon, segueix liderant el Mundial, tot i que ara només té 18 punts d'avantatge respecte a Pedrosa. Tercer ha sigut Andrea Dovizioso i quart, Casey Stoner, que ha disputat el Gran Premi infiltrat després de caure en els entrenaments oficials i fer-se mal al turmell dret. L'australià, que gairebé no podia baixar de la moto pel seu propi peu, ha lluitat pel podi amb Dovizioso, però finalment l'italià l'ha superat.

Per la seva banda, Aleix Espargaró ha sigut desè i just darrere seu ha creuat la línia de meta el manresà Toni Elías. Ivan Silva ha acabat 12è.

stats