MOTOCICLISME
Esports 05/06/2011

Zarco supera Terol en una maniobra il·legal i els comissaris li prenen la victòria de 125

El francès ha estat penalitzat amb 20 segons per fer fora de la pista Terol, i el valencià acaba adjudicant-se la victòria del gran premi

Martí Molina
2 min
Nico Terol i Maverick Viñales.

MontmelóLa primera de les tres curses del Gran Premi de Catalunya de Motociclisme ha acabat amb polèmica. Zarco ha creuat primer la línia de meta, però els comissaris l'han penalitzat amb 20 segons per una maniobra perillosa a l'últim revolt del circuit, on ha tancat la porta a Terol i aquest s'ha vist obligat a sortir del traçat. El valencià no ha arribat a caure, i ha pogut seguir fins a creuar la meta en la segona posició i ha aconseguit la victòria per la penalització al pilot francès. Mentre Maverick Viñales, que ha creuat la línia de meta tercer, ha vist com amb la sanció escalava fins a la segona posició al podi del Circuit de Catalunya, en la seva primera participació al traçat de Montmeló com a pilot del mundial.

La cursa ha estat un duel a tres bandes des del principi. Nico Terol i Maverick Viñales han fet una bona sortida i han encapçalat la prova a les primeres voltes, imposant un ritme diabòlic que només ha pogut seguir el francès Johann Zarco.

Després d'un primer gir de tampteig, Viñales s'ha posat al capdavant de la prova i s'ha arribat a distanciar un segon dels seus immediats perseguidors, però Terol ha recuperat el lideratge a falta de 15 girs per acabar. També Zarco ha superat el pilot empordanès, i tots dos han provat de forçar el ritme per deixar-lo enrera.

A mesura que han passat les voltes la pista s'ha anat assecant, i Maverick ha perdut pistonada, però sense haver de patir per la tercera posició.

D'aquesta manera, la lluita per la victòria ha estat un frec a frec entre Terol i Zarco. Semblava que el valencià s'alçaria amb el triomf després d'assolir un lleuger avantatge a l'última volta, però en la darrera frenada del Circuit, Terol ha comès un error i ha permès que Zarco el superés per l'interior. I en el moment de donar gas i encarar la recta ha estat quan s'ha produït l'incident entre tots dos pilots, que ha acabat amb la penalització del francès. D'aquesta manera, Nico Terol suma la quarta victòria de la temporada i amplia l'avantatge al capdavant del campionat del món.

stats