MOTO3
Esports 16/06/2013

Lluís Salom guanya a Montmeló i se situa líder del Mundial de Moto3

La cursa ha estat emocionant i Lluís Salom, Maverick Viñales i Álex Rins s'han disputat el triomf fins a l'últim revolt

Nuria García
1 min

MontmelóLluís Salom ha aconseguit el triomf en la categoria petita del GP de Catalunya al circuit de Montmeló. El balear, que ha sumat la tercera victòria de la temporada, ha aconseguit superar Maverick Viñales al capdavant de la general del Mundial. El podi l'han completat dos catalans: Álex Rins i Maverick Viñales.

La cursa, com es preveia, ha estat en grup. Fins a cinc pilots han arribat a les últimes voltes de la cursa amb opcions d'aconseguir el triomf a la categoria petita. Maverick Viñales, Àlex Márquez, Álex Rins, Efrén Vázquez i Lluís Salom s'han anat perseguint i intercanviant-se contínuament les posicions. Els espectadors han gaudit amb bones frenades i grans avançaments.

A cinc voltes per al final, Lluís Salom ha intentat trencar el grup. El balear, un expert en els finals de cursa, s'ha situat primer i ha intentat marxar sol. Àlex Márquez, amb ganes de fer-ho bé davant l'afició catalana, ha tirat de la resta del grup per evitar que Salom s'escapés. El de Cervera s'ha vist superat pel seu company de l'equip Estrella Galicia 0,0, Álex Rins, i per Maverick Viñales, que l'han rellevat per perseguir el pilot balear. De fet, ha semblat que el petit dels germans Márquez ha pagat car l'esforç i en les últimes voltes s'ha despenjat de la lluita pel podi. S'ha hagut de tornar a conformar amb la quarta posició.

stats