MOTOCICLISME
Esports 06/04/2011

Pedrosa és operat amb èxit i podria reaparèixer en la propera cursa, a Estoril

Els metges han retirat la placa de titani i els cargols que la fixaven a la clavícula que li van col·locar en una operació anterior i ara causants de molèsties

Efe
1 min
El català Dani Pedrosa serà un dels protagonistes del Mundial de MotoGP, que arrenca aquest cap de setmana.

BarcelonaEl pilot de Motogp Dani Pedrosa s'ha sotmès amb èxit a una intervenció quirúrgica per descomprimir l'artèria subclàvia esquerra i, si la recuperació segueix els passos previstos, podrà participar en el GP d'Estoril que es disputarà del 29 d'abril a l'1 de maig.

Pedrosa ha estat operat al Centre Mèdic Teknon de Barcelona pels doctors César García-Madrid, cirurgià vascular, i Joaquim Casañas, traumatòleg i cirurgià ortopedista, els quals han alliberat l'artèria subclàvia del teixit fibròtic que l'embolicava, segons que ha explicat l'equip Repsol Honda a través d'un comunicat.

A més, per alliberar completament la compressió arterial s'ha retirat la placa de titani i els cargols que la fixaven a la clavícula i que es van col·locar en una intervenció anterior.

Els estudis realitzats la setmana passada a l'Institut Vascular Sala Planell, que van incloure diverses proves físiques i escàner 4D amb contrast en diverses posicions anatòmiques, van confirmar que els símptomes de dolor, pèrdua de sensibilitat i força al braç esquerre que patia el pilot català eren deguts a la compressió de l'artèria subclàvia secundària a la fractura de la clavícula.

Dani Pedrosa, que estarà ingressat 48 hores a l'hospital, seguirà tractament a base d'analgèsics i antiinflamatoris i la setmana que ve passarà una nova revisió per determinar la rehabilitació a seguir de cara a la seva participació en el pròxim Gran Premi de Portugal.

stats