MOTOCICLISME
Esports 23/06/2011

Simoncelli i Rossi, els més ràpids sota la pluja a Assen

A 125 cc, l'alemany Jonas Folger ha dominat els entrenaments, mentre que a Moto2 el més ràpid ha estat Stefan Bradl, en una sessió marcada per les caigudes

Nuria García
2 min
Valentino Rossi, un dels pilots més ràpids en la primera jornada d'entrenaments. MICHAEL KOOREN / REUTERS

BarcelonaEls italians Marco Simoncelli i Valentino Rossi han estat els més ràpids sota la pluja en la primera jornada d'entrenaments lliures del Gran Premi d'Holanda de MotoGP que s'ha realitzat aquest matí al circuit d'Assen, una sessió marcada per la pluja. Si bé el líder del mundial, l'australià Casey Stoner ha estat una estona al capdavant de la taula, ha acabat relegat a la tercera plaça. El campió del món, el balear Jorge Lorenzo ha estat gairebé tot el temps en posicions més endarrerides i al final ha millorat el seu temps en l'última volta per col·locar-se cinquè.

A 125 cc, l'alemany Jonas Folger s'ha col·locar líder dels primers entrenaments lliures només uns instants abans que comencés a ploure i es produís una espectacular i multitudinària caiguda. Fins a aquest moment era el pilot d'Alcoi Nico Terol qui marcava el ritme. Però quan tots els pilots començaven a incrementar el ritme, ha estat quan ha començat a ploure amb intensitat en alguns punts del circuit, fet que ha provocat nombroses caigudes.

La sessió més accidentada ha estat la de Moto2, en la que s'ha imposat l'alemany Stefan Bradl. A les acaballes, un accident ha provocat una taca d'oli a la pista que ha obligat a suspendre el que restava de la sessió, a més de la resta d'entrenaments lliures del dia d'avui.

Elena Rosell, primera pilot espanyola que disputa una prova del mundial de motociclisme, no ha estat massa afortunada en els seus primers entrenaments sota la pluja de Moto2, en què ha patit dues caigudes, la segona de les quals l'ha obligat a tornar caminant al seu box.

Rosell no ha estat l'única a caure: els catalans Aleix Espargaró, Áxel Pons, Pol Espargaró i Ricki Cardús també han anat pel terra. El petit dels Espargaró, Pol, ha hagut de ser traslladat a un centre mèdic de Groningen per fer-li una ressonància magnètica per descartar danys en les vèrtebres cervicals després de caure aparatosament.

stats