FÓRMULA 1
Esports 08/03/2011

La FIA estudiarà canvis als circuits per facilitar els avançaments

A més del retorn del KERS i de la introducció dels alerons posteriors ajustables, la FIA estudia altres fórmules per tractar de facilitar els avançaments

Redacció
1 min

ParísEl Consell Mundial de la Federació Internacional de l'Automobilisme (FIA), després de la reunió que ha tingut a París aquest dimarts, ha informat que la seva comissió per als circuits estudiarà la manera de fer modificacions en aquests per facilitar els avançaments en les curses del campionat de Fórmula 1.

A més del retorn als cotxes del sistema de recuperació d'energia cinètica (KERS) i de la introducció dels alerons posteriors ajustables per tractar de facilitar els avançaments, la FIA estudia altres fórmules per aconseguir aquest fi.

Així, la FIA vol actuar en el disseny dels traçats: "El grup encarregat del disseny dels circuits està examinant els traçats per conèixer si es poden fer modificacions en ells per incrementar la possibilitat d'avançar". A més, la FIA ha autoritzat a l'empresa italiana Pirelli, subministradora dels pneumàtics del Mundial des d'aquest any, perquè subministri als equips compostos experimentals per a pista seca per provar-los durant les sessions dels divendres d'alguns grans premis.

Cada pilot podrà disposar de dos jocs d'aquests pneumàtics per a les dues primeres sessions lliures, i els equips hauran de tornar-los abans de l'inici de la tercera sessió. Els equips seran informats al menys una setmana abans de cada gran premi (el primer serà el de Malàisia, el 10 d'abril).

L'objectiu d'aquesta mesura és seguir desenvolupant els pneumàtics durant la temporada, ja que un cop dóna inici la temporada els testos no estan permesos.

stats