LLEIDA
Esports 17/05/2011

Marc Márquez no creu que hi hagi cap pilot que en vulgui fer caure un altre

El pilot està convençut que no hi ha cap company que "en vulgui fer caure un altre", tot i que ha reconegut que hi ha pilots que condueixen amb més agressivitat

Efe
2 min
Marc Márquez ha celebrat per primer cop amb cava una victòria.

BarcelonaEl pilot català de Moto2, Marc Márquez, està convençut que no hi ha cap company que en una cursa "vulgui fer mal o fer-ne caure un altre", encara que sí ha reconegut que hi ha pilots que condueixen amb una major agressivitat.

Márquez, que diumenge passat, dia 15, va guanyar la seva primera cursa en la categoria de Moto2 al circuit francès de Le Mans, ha estat rebut aquest dimarts a la Diputació de Lleida, on ha parlat de la polèmica sobre la seguretat dels pilots i els avançaments en les curses.

Acompanyat pel seu germà Álex, que està seguint els seus passos en motociclisme, i el seu inseparable director esportiu, Emili Alzamora, Márquez ha posat en dubte que hi hagi pilots que en la seva lluita pel títol pretenguin tirar a terra i danyar altres companys de forma intencionada. "Hi ha pilots que són més agressius i d'altres que menys, però sempre s'intenta fer un avançament i córrer una cursa respectant els altres pilots", ha afirmat el jove esportista de Cervera, que espera que la polèmica suscitada per la caiguda de Dani Pedrosa a Le Mans quan lluitava amb l'italià Marco Simoncelli i també pel creuament de paraules entre Jorge Lorenzo i Simoncelli fa dues setmanes a Portugal sobre la legalitat i agressivitat d'alguns avançaments, serveixi perquè tots els competidors "es calmin una mica".

Márquez, que aquest any ha debutat en Moto2 després de guanyar el mundial de 125 cc, reconeix que una de les coses que més li ha sorprès en aquest canvi de categoria és que "tothom és molt agressiu", sobretot en les sortides i les primeres voltes de la cursa. "Però crec que tots, o almenys per la meva part, sempre mirem pels altres", ha apuntat.

Aquest passat cap de setmana, Márquez va vèncer a Le Mans i va sumar la seva primera victòria del campionat, després d'un inici de temporada marcat per les caigudes, tant a Qatar com a Xerès, en aquest cas en ser envestit per un altre pilot, i a Estoril. "No hem començat l'any com millor esperàvem, caient en tres curses consecutives, encara que en la quarta hem guanyat i tampoc ens ho esperàvem", ha explicat.

El pilot ha assegurat que en cada carrera l'equip "va millorant" i que "encara queden moltes coses per aprendre", tot i que ha apuntat que la seva adaptació a Moto2 ha estat més ràpida del que s'esperava. "Hem après molt, però queda molt per treballar", ha comentat. Marc Márquez també ha declarat que li faria il·lusió poder competir algun dia contra el seu germà, que actualment té quinze anys, en un mateix campionat.

stats