MOTOR
Esports 06/02/2011

Deu campions mundials es repten aquesta tarda al Palau Sant Jordi

En el Campionat del Món de Trial Indoor, els tres primers classificats a la general són catalans: Toni Bou és el líder, seguit d'Adam Raga i d'Albert Cabestany

Redacció
2 min
Toni Bou s'ha imposat en les tres cites estatals.

BarcelonaEl Trial Indoor de Barcelona, tercera prova del Campionat del Món, i l'Enduro Internacional Indoor, segona prova del Mundial 2011, que es disputaran aquesta tarda simultàniament al Palau Sant Jordi, reuniran els millors pilots del moment, entre ells deu campions del món en les dues especialitats.

En el Trial Indoor participaran vuit corredors, liderats pel pilot barceloní Toni Bou (Montesa), posseïdor de 8 títols mundials (4 indoor i 4 a l'aire lliure) i vigent campió del món. Bou arriba a Barcelona com a líder del mundial d'aquest any després d'imposar-se en les dues primeres proves del calendari: Gènova i Marsella. El seu objectiu és aconseguir la seva cinquena victòria al Sant Jordi, que seria la tercera consecutiva.

A la general el segueixen, empatats a la segona plaça, els tarragonins Adam Raga (Gas Gas), sis vegades campió del món (4 indoor i 2 a l'aire lliure) i posseïdor del rècord de triomfs al Palau amb cinc, i Albert Cabestany (Sherco), campió mundial el 2002 i segon l'any passat en la cita barcelonina. També competiran el gironí Jeroni Fajardo i ho farà, per primera vegada a Espanya, amb la nova Ossa TR280 que va estrenar a Marsella i trenta anys després del triomf de Toni Gorgot a Barcelona. El japonès Takahisa Fujinami (Montesa), campió mundial el 2004, i els britànics Michael Brown (Gas Gas), Jack Challoner (Beta) i James Dabill (Beta), tercer al Palau el 2010, completen la participació.

A l'Enduro, hi participaran 40 pilots de nou països que hauran de superar les mànegues classificatòries de les quals sortiran els catorze que disputaran les tres mànegues finals. El gran favorit és el pilot finlandès Juha Salminen (Husqvarna), dotze vegades campió del món, encara que tindrà rivals d'alt nivell com el tarragoní Iván Cervantes (Gas Gas), cinc vegades campió mundial i guanyador a Barcelona el 2006 i 2008, l'anglès David Knight (KTM) i el finlandès Mika Ahola (Honda), tots dos amb quatre títols.

Ahola és l'actual líder del mundial després de la seva victòria a Gènova, primera prova del Campionat del Món 2011, seguit de prop pel suec Joakim Ljunggren (Husaberg), l'italià Tomas Oldrati (KTM) i el vigent campió mundial i vencedor l'any passat al Palau, Tadeusz Blazusiak (KTM), a vuit punts del líder. El tarragoní Iván Cervantes (Gas Gas), campió del món 2009, que es va lesionar a Gènova, arriba a la prova barcelonina amb ganes de revenja de l'any passat. El millor espanyol del Mundial d'aquest any és el madrileny Alfredo Gómez (Husaberg), sisè a la general.

stats