MOTOCICLISME
Esports 25/06/2011

Marc Márquez aconsegueix el seu segon triomf a Moto2

El català fa una cursa molt intel·ligent al circuit d'Assen i guanya un gran premi marcat per la pluja, que ha fet acte de presència al principi i al final

Nuria García
2 min
Marc Márquez s'ha imposat en la cursa de Moto2 a Assen. MIRCO LAZZARI / GETTY IMAGES

BarcelonaMarc Márquez s'ha imposat al Gran Premi d'Holanda de Moto2, aconseguint el segon triomf a la categoria justament al circuit on l'any passat, a 125 cc, també va guanyar.

El de Cervera, que sortia segon, ha fet una bona sortida i en el primer revolt ja havia superat Bradl. Tot i això, durant les primeres voltes ha perdut algunes posicions, que ha anat recuperant amb relativa facilitat. El català, calmant els nervis, ha lluitat amb Bradley Smith i amb Kenan Sufouglu durant tota la cursa.

Després de l'aigua que ha caigut sobre la pista a 125 cc, la cursa de Moto2 s'ha declarat en mullat i tots els pilots han optat per sortir amb pneumàtics de pluja. A la meitat del gran premi la pista ha començat a eixugar-se i això ha provocat que els pilots comencessin a rebaixar els temps. Marc Márquez (1r) i Pol Espargaró (16è) s'alternaven gir rere gir la volta ràpida. Tot i això, el petit dels Espargaró ha vist com a quatre voltes del final anava pel terra.

I és que, en les últimes voltes ha tornat a fer acte de presència la pluja. Això ha beneficiat Marc Márquez, que ha començat a ampliar distàncies amb Sofuoglu i amb Smith al capdavant. El de Cervera se n'ha anat a gairebé tres segons del turc, que no ha pogut fer res per evitar el segon triomf del català a Moto2.

La intel·ligent cursa de Marc Márquez li ha permès retallar distàncies amb el líder del Mundial, Stefan Bradl. L'alemany, que sortia des de la pole position, ha rodat sempre molt endarrerit i al final ha hagut d'abandonar degut a una caiguda.

Pel que fa a la resta de catalans, Tito Rabat ha acabat setè, Aleix Espargaró setzè i Ricky Cardús vintè. Pol Espargaró i Àxel Pons s'han hagut de retirar a causa de dues caigudes.

stats