DAKAR 2012
Esports 13/01/2012

Nani Roma retalla temps a Peterhansel i, a falta de dues etapes, és segon, a 20 minuts del francès

El nord-americà Robby Gordon s'emporta la dotzena etapa del Dakar en cotxes. Nani, amb problemes amb el tram final de dunes, ha estat cinquè

Efe
2 min
Gordon ha guanyat la dotzena etapa. CÉZARO DE LUCA / EFE

NascaEl nord-americà Robby Gordon (Hummer) ha guanyat la dotzena etapa de cotxes del Dakar, entre Arequipa i Nasca, on el francès Stéphane Peterhansel (Mini) ha estat setè i segueix al capdavant de la classificació general amb un avantatge de vint minuts sobre el català Joan 'Nani' Roma (Mini).

El rus Leonid Novitskiy (Mini) ha quedat segon a més de quinze minuts de Gordon, i el sud-africà Giniel De Villiers (Toyota) ha finalitzat en tercera posició.

'Nani' Roma ha acabat cinquè a 23 minuts i 38 segons de Gordon i es manté segon a la classificació.

Els pilots s'han enfrontat a una de les especials més complicades del ral·li, amb 196 quilòmetres cronometrats per un espectacular traçat al costat de la costa peruana amb un tram final de dunes prop de Nasca.

Gordon, que dijous va perdre gairebé dues hores, s'ha imposat amb autoritat davant els seus rivals, que han patit més d'un contratemps en el desert peruà. Peterhansel i 'Nani' han quedat atrapats en les gegants muntanyes de sorra del tram final de la jornada, encara que han pogut arribar a la meta sense perdre massa temps.

A falta de dues etapes per al final, l'última amb només 29 quilòmetres cronometrats, Peterhansel té a les mans el seu desè títol al Dakar. 'Nani' té també pràcticament assegurat el segon calaix del podi. Està a vint minuts del líder i li treu més de 46 minuts al tercer, el sud-africà Giniel De Villiers. Gordon encara pot lluitar per la tercera plaça final, encara que no ho tindrà fàcil i haurà de recuperar gairebé quaranta minuts a De Villiers.

La penúltima etapa tindrà 375 quilòmetres, 275 d'ells cronometrats, entre les ciutats de Nasca i Pisco. Serà un traçat en què dominarà la sorra amb diversos cordons de dunes.

stats