DAKAR 2012
Esports 28/12/2011

Nani Roma i Rosa Romero: un matrimoni al Dakar

La parella coincidirà novament en el ral·li més exigent del món. Els dos asseguren que es podran veure poc, ja que cadascú estarà centrat en la seva cursa

Nuria García
2 min
Nani Roma i la seva dona, Rosa Romero, amb el Mini amb el que Nani competirà al Dakar.

MontmelóIgual que ja va passar el 2006, Nani Roma coincidirà amb la seva dona, Rosa Romero, al Dakar 2012. Mentre Nani competirà en la categoria de cotxes, la seva dona tornarà a provar sort amb la moto.

"Està molt bé. Forma part de la meva vida, jo em dedico a això i la cursa més important per a mi és el Dakar. La Rosa en aquest cas, és el seu somni i la seva passió. I el 2006 no va poder-lo acabar", afirma Nani. La seva dona, Rosa Romero, explica com afronta aquesta nova cita: "Estic molt il·lusionada. El 2006 va ser una experiència positiva però curta. Crec que en aquest temps ens hem pogut preparar bé i ho hem pogut tornar a organitzar tot".

Tot i anar perseguint-se els talons en cada etapa, els dos asseguren que es veuran poquet. "Als vespres algun dia ens veurem, però tot és molt independent. Ens veurem, jo a vegades la passaré a ella", diu Nani, i Rosa afegeix, rient: "A vegades no, cada dia!". I és que les motos, en cada etapa, surten abans que els cotxes, que van avançant-les a mida que avança l'etapa.

Els dos, però, competiran per objectius diferents. Rosa Romero intentarà acabar el seu primer Dakar i té clar quines són les claus: "El meu objectiu és avançar cada dia, plantejar l'etapa el millor possible, conservar el físic i la mecànica i arribar al final seria un gran objectiu", mentre que Nani Roma intentarà guanyar-lo en la categoria de cotxes després d'haver-se fet ja amb el triomf amb una moto el 2005. "El meu és intentar guanyar. No és fàcil, però intentarem fer-ho bé i lluitar per guanyar. Hem entrenat bé, tenim un bon cotxe i un bon equip i al final les coses han de sortir.

L'any passat gairebé no estava ni convidat. Aquest any hem entrenat molt bé, tenim un bon cotxe i un bon copilot. Intentarem fer-ho bé, el que passa és que la cursa és complicada".

Per la Rosa, aquest serà el seu primer Dakar a l'Àfrica. "Tot i que el Dakar que jo havia fet era a l'Àfrica, el d'aquí serà molt diferent. Sé pel Nani com és el terreny i com pot arribar a ser cada etapa, quines complicacions hi ha... i crec que serà molt dur. El Dakar, independentment del lloc on se celebri, l'organització ja s'encarrega de que sigui una prova dura".

stats