MOTOR

Neixen les W Series, la Fórmula 1 femenina

La competició s'estrenarà el 2019 i estarà exclusivament integrada per dones

La temporada de motor 2019 tindrà com a gran novetat la disputa de les W Series, una competició nova integrada per dones. La inscripció és totalment lliure. La graella de sortida la conformaran unes 18-20 pilots després "d'un rigorós procés de preselecció", explica l'organització. "La prèvia inclourà proves en pista, amb simulador, proves d'enginyeria tècnica, entrenaments de gimnàstica, etc.", especifiquen.

Tots els monoplaces seran Tatuus T-318, els que s'utilitzen a la Fórmula 3, idèntics, amb motors turbo d'1,8 litres de quatre cilindres. Les W Series tampoc concreten quins circuits integraran el calendari del Mundial. El comunicat, però, destaca que "alguns són els millors i més famosos d'Europa, la major part de Fórmula 1 durant moltes dècades".

La finalitat d'aquesta nova modalitat, segons els seus creadors, és potenciar el paper de la dona en el món del motor: "Des de l'organització tenim la ferma convicció que les dones poden competir de la mateixa manera amb homes en l'automobilisme. Tot i això, una sèrie femenina és essencial per obligar que s'accentuï la participació femenina", diu l'escrit oficial.