125
Esports 22/10/2011

Nico Terol supera Faubel a l'última volta per només 15 mil·lèsimes i s'acosta al títol mundial

Johann Zarco, l'únic pilot que matemàticament pot evitar que el d'Alcoi es proclami campió del Món aquest cap de setmana, ha tingut problemes i sortirà quinzè

Efe
2 min
Nico Terol

SepangNico Terol (Aprilia) s'ha adjudicat el millor temps als entrenaments oficials del Gran Premi de Malàisia de 125cc que es disputa aquest diumenge al circuit de Sepang per tot just 15 mil·lèsimes de segon respecte al seu company d'equip, Héctor Faubel (Aprilia) i en l'última volta.

El francès Johann Zarco (Derbi), l'únic pilot que matemàticament pot evitar que el pilot d'Alcoi es proclami campió del Món aquest cap de setmana, ha estat molt nerviós durant tots els entrenaments i ha acabat ocupant la quinzena plaça.

De seguida s'ha posat de manifest que Zarco no es trobava en el seu millor moment, ja que a poc de començar els entrenaments ha comès un error que l'ha fet anar per terra i tornar a marxes forçades al seu taller per intentar reparar com més aviat els desperfectes en la seva Derbi.

Amb les presses, alguna cosa no va quedar ben collada sota el dipòsit de la seva moto, i novament es quedava aturat a mitja pista. Ell mateix ha pogut arreglar-ho i continuar la sessió de classificació, en un moment on anava últim.

El seu estat d'ansietat i nervis li ha impedit poder treure el màxim profit a la moto i ha acabat relegat a la quinzena plaça final, cinquena línia de la formació de sortida, mentre que el seu màxim rival i líder del mundial, Nicolás Terol, sortirà des de la posició de privilegi.

Terol ha dominat gairebé tots els entrenaments, però en el tram final, el seu propi company d'escuderia, Héctor Faubel, ha acabat de posar a punt la seva Aprilia i s'ha posat al capdavant. Però en una última volta espectacular, el d'Alcoi ha recuperat la 'pole' per marxar llançat cap al títol. De fet, Terol en té prou d'acabar davant de Zarco per proclamar-se matemàticament campió del Món, però segurament el d'Alcoi no es conformarà amb qualsevol resultat i pel ritme vist al llarg de totes les tandes d'entrenament serà un dels candidats a la victòria en Sepang.

Encara que no l'únic, ja que si Faubel s'ha quedat a quinze mil·lèsimes de segon, l'alemany Sandro Cortese, guanyador la passada setmana al circuit australià de Phillip Island, ha acabat a poc més de tres dècimes de segon.

Una mica més enrere, al voltant del segon, però tots molt a prop entre si, s'han classificat Efrén Vázquez (Derbi), quart; seguit per Luis Salom, l'alemany Jonas Folger i Maverick Viñales (tots ells amb Aprilia).

stats