MOTOCICLISME
Esports 23/10/2011

Maverick Viñales guanya a Sepang i Terol, 5è, haurà d'esperar a València per ser campió del món

En una cursa boja, el de Figueres guanya i Terol veu com Zarco el supera en l'última volta i, per tant, haurà d'esperar a València a ser campió del món

Nuria García
2 min
Maverick Viñales ha aconseguit la seva tercera victòria de l'any a Sepang.

BarcelonaMaverick Viñales ha aconseguit un important triomf a Sepang. El pilot de Figueres, que ja s'ha convertit en el millor debutant de l'any, lluita per ser el tercer classificat del Mundial en la seva primera temporada i aquest diumenge ha aconseguit un bon grapat de punts per lluitar per acabar tercer en el campionat a València. Viñales ha aconseguit la seva tercera victòria de la temporada després de les que ja va aconseguir a Le Mans i Assen.

També es decidirà a València el campió del món. I és que Nico Terol haurà d'esperar-se al Gran Premi de la Comunitat Valenciana per ser campió del món. El pilot d'Alcoi necessitava a Sepang acabar per davant de Zarco, el seu únic rival en la lluita pel campionat. I així ha estat durant el 98 per cent de la cursa.

De fet, la cursa s'ha decidit en l'últim gir. Terol era campió del món fins que a uns metres per al final, s'ha colat i ha trepitjat l'herba i Zarco ho ha aprofitat per posar-se pel davant, igual que Héctor Faubel. Terol ha acabat cinquè i, amb Zarco al podi, el títol de 125 cc es decidirà a Xest.

Terol sortia primer i ha mantingut la primera posició fins que Cortese i Maverick Viñales han començat a disputar-li la victòria. De fet, aquella no era la seva lluita, ja que Terol en tenia prou amb acabar per davant de Zarco. Però ningú li ha posat les coses fàcils. I és que a 125 cc ningú regala res.

De mica en mica, l'exigència de la cursa malaia (hi havia molta humitat i és un circuit molt llarg) i el desgast dels pneumàtics han començat a passar factura a alguns pilots, entre ells Terol, que a quatre voltes per al final semblava obrir una mica de forat amb els seus rivals al capdavant de la cursa. No ha estat així, i el d'Alcoi ha vist com Maverick Viñales i Cortese el superaven de seguida. Això, unit al seu passeig per l'herba, ha fet que el d'Alcoi endarrerís la seva celebració del títol fins a València.

stats