INDYCAR
Esports 18/09/2011

Oriol Servià és cinquè al circuit de Motegi i referma el quart lloc a la general de la IndyCar Series

El pilot català ha remuntat onze posicions per acabar la cursa japonesa en la cinquena posició, arribant a lluitar pel podi, que se li ha escapat

Redacció
2 min
Oriol Servià, durant la cursa de Motegi. DANIEL INCANDELA / INDYCAR SERIES

MotegiOriol Servià (Newman/Haas) ha finalitzat cinquè en la setzena prova de la IndyCar Series, disputada al traçat convencional del circuit de Motegi ja que l'oval –escenari habitual de les curses d'aquesta competició– va quedar malmès en el dramàtic terratrèmol del mes de març. El català ha remuntat onze posicions respecte de la que ha ocupat en la formació de sortida.

Servià ha fet una notable progressió anticipant a la volta 19 la seva primera aturada per canviar rodes i proveir combustible i evitant veure's involucrat en una topada múltiple just davant seu (volta 26). El pilot del RACC ha escalat fins al tercer lloc (volta 29) i l'ha mantingut fins a la segona aturada (volta 42), en la qual ha perdut una posició en benefici de Michael Andretti. Una neutralització a sis voltes del final ha fet que aquesta penúltima prova de la IndyCar Series es decidís en un esprint de dues voltes. En la represa, Servià ha atacat i superat Andretti i ha recuperat el tercer lloc, però en la frenada següent el cotxe ha perdut estabilitat, ha blocat els frens i ha perdut el que hauria sigut el seu quart podi d'aquesta temporada.

A falta de dues curses pel final del campionat, als circuits ovals de Kentucky i Las Vegas (els dies 2 i 16 d'octubre, respectivament), Oriol Servià ha refermat el quart lloc en la classificació general.

El pilot català ha valorat d'aquesta manera la cursa: "Vaig errar en la qualificació i em va saber greu perquè el cotxe anava molt bé. Tot i això, les perspectives d'un bon resultat en la cursa eren reals i així ha sigut, ja que el podi se'ns ha escapat per ben poc. Els dos primers eren intocables i, a més, en haver anticipat les dues aturades he hagut d'estar pendent d'estalviar combustible per arribar en bones condicions a les últimes voltes. En línies generals, hem tingut un cap de setmana positiu, amb un bon resultat i uns valuosos punts".

stats