Mundial de Ral·lis
Esports 11/02/2011

Ostberg (Ford) sorprèn i lidera el Ral·li de Suècia després de la primera jornada

El pilot de Ford, que condueix un vehicle privat, ha aprofitat que sortien molts vehicles davant seu per trobar-se la pista neta i aconseguir un avantatge de 14 segons

Martí Molina
1 min
Mads Ostberg, durant el Ral·li de Suècia

BarcelonaEl noruec Mads Ostberg (Ford) ha donat la sorpresa en la primera jornada del ral·li de Suècia al situar-se al capdavant de la classificació provisional. Ostberg, que participa amb un vehicle privat, ha superat amb contundència els principals favorits de la prova i és líder amb 14 segons d'avantatge respecte el seu company de marca Mikko Hirvonen.

En un ral·li on els Ford són els clars protagonistes, Ostberg ha aconseguit l'scratx en 2 trams. El pilot ha aprofitat que molts pilots havien sortit abans que ell per trobar-se amb la pista neta i poder agafar avantatge al matí. Després, a la tarda, tot i no ser superior, ha pogut aguantar la primera posició.

El pilot local Andersson ha aconseguit el millor temps en 2 trams, però el suec, que també participa amb un vehicle privat, s'ha sortit del traçat i ha perdut 5 minuts i qualsevol opció de victòria a la prova de casa. Els altres scratx se'ls han adjudicat Latvala (Ford) i Ogier (Citroën).

Sebastian Loeb, actual campió del món, i que ja va avançar que aquesta seria la seva última temporada a la competició; ha fet un debut discret i ha acabat 9è.

Ral·li Suècia, 1a jornada:

1-Ostberg. 1:17.21,2

2-Hirvonen. +14,8

3-Solverg. +57,4

4-Latvala +1.10,0

5-Solberg +1.20,3

6-Ogier +1.21,6

9-Loeb +2.48,4

stats