MotoGP
Esports 14/10/2012

Pedrosa s'imposa al Japó i estreny una mica més el mundial

El català ha demostrat que tenia més bon ritme de carrera que Jorge Lorenzo (segon) i queda a 28 punts quan només falten 3 proves per acabar

M. Molina
2 min
Dani Pedrosa, al 'box', poc abans d'iniciar la cursa a Motegi

BarcelonaDani Pedrosa sap que té complicat guanyar el títol mundial de MotoGP, però no per això deixarà d'intentar-ho. Aquest diumenge, a Motegi, ha tornat a ser el més ràpid i ha guanyat per davant del líder del certamen, Jorge Lorenzo. Amb aquesta, el pilot de Castellar del Vallès ja suma quatre victòries en els últims cinc grans premis i estreny una mica més el campionat, deixant-lo a 28 punts quan només falten 3 proves per acabar. El tercer graó del podi ha estat per a Álvaro Bautista, mentre Aleix Espargaró ha estat el més ràpid de les motos CRT i és el nou líder d'aquesta subcategoria.

Tot i que Lorenzo va aconseguir la 'pole', Dani Pedrosa havia demostrat durant els entrenaments del cap de setmana que tenia un ritme de carrera una mica millor al del mallorquí. Volta a volta, dècima a dècima, la Honda s'adaptava més bé al traçat japonès. A tot això s'hi afegia el fet que Lorenzo liderava el mundial amb certa comoditat, i el pilot sabia que la tàctica conservadora era perfectament vàlida, sobretot si li significava acabar al segon graó del podi.

Tanmateix, el de Yamaha ha mantingut la primera posició de la sortida i ha liderat la prova fins a l'equador de la cursa. Lorenzo i Pedrosa s'han escapat de la resta de pilots i han deixat clar que el guanyador seria un dels dos.

Quan faltaven 13 voltes per acabar Pedrosa ha aconseguit avançar el seu rival i situar-se líder. El mallorquí no hi ha oposat gaire resistència, i tampoc no ha lluitat per recuperar el primer lloc, sinó que ha preferit quedar-se al darrera i esperar qualsevol error. Així ha anat morint la cursa, fins que a la bandera de quadres el català ha passat primer i Lorenzo després a quatre segons.

Casey Stoner, que reapareixia en aquest gran premi després de superar una lesió al turmell, amb prou feines ha pogut acabar la cursa, encara amb molèsties. Tot i això, l'australià ha passat per la meta cinquè, en una prova accidentada i on fins a sis pilots han anat pel terra.

Espargaró, el millor de les CRT

Aleix Espargaró ha estat un altre dels protagonistes. El català ha tret profit de la caiguda de Randy de Puniet a l'inici de la prova –el seu rival en la classificació de les CRT– i ha creuat la meta 12è, essent la millor d'aquestes motos. Així, és el nou líder en aquesta subcategoria de MotoGP.

Classificació GP Japó

1. Dani Pedrosa 42:31.569

2. Jorge Lorenzo a 4.275

3. Álvaro Bautista a 6.752

4. Andrea Dovizioso a 16.397

5. Casey Stoner a 20.566

6. Stefan Bradl a 24.567

7. Valentino Rossi a 26.072

10. Héctor Barberá a 1:10.729

12. Aleix Espargaró a 1:22.769

Campionat del món (15 de 18 proves)

1. Jorge Lorenzo 310 punts

2. Dani Pedrosa 282

3. Casey Stoner 197

4. Andrea Dovizioso 192

5. Álvaro Bautista 144

6. Valentino Rossi 137

11. Héctor Barberá 70

12. Aleix Espargaró 55

stats