MOTOGP
Esports 26/08/2012

Dani Pedrosa s'emporta el triomf a Brno després d'una lluita espectacular amb Lorenzo

El pilot català i el balear lluiten colze a colze durant tota la cursa i, en l'última volta, ofereixen dos avançaments espectaculars i al límit. Lorenzo segueix líder del Mundial, ara amb 13 punts de diferència respecte Pedrosa

Nuria García
2 min
A Brno, Dani Pedrosa ha superat Lorenzo en l'últim revolt / PETR JOSEK / REUTERS

BarcelonaDani Pedrosa i Jorge Lorenzo han ofert un gran espectacle sobre el traçat de Brno i han fet les delícies dels espectadors i dels aficionats que omplien les grades del traçat txec. Els dos pilots que lluiten per fer-se amb el Mundial de MotoGP han rodat plegats durant les 22 voltes que ha durat la cursa i han lluitat fins a l'últim revolt per fer-se amb el triomf. Al final, i gairebé en l'últim sospir, Pedrosa ha superat Lorenzo per aconseguir la tercera victòria de la temporada, la segona consecutiva i la primera a Brno des que Pedrosa va debutar a MotoGP.

A més, Pedrosa ha retallat distàncies en la classificació del Mundial. Ara, Lorenzo té 245 punts, només 13 punts més que Pedrosa.

Els dos han fet una gran sortida i s'han situat en les primeres posicions. El balear s'ha situat primer, però el de Castellar del Vallès no ha deixat que Lorenzo s'escapés i els dos han rodat enganxats. El seu ritme no l'ha seguit ningú, ja que Crutchlow, el tercer classificat, era molt lluny. Quan s'havia arribat a l'equador de la cursa –11a volta–, Pedrosa ha superat Lorenzo, però el català tampoc s'ha pogut desempallegar del balear. Lorenzo s'enganxava molt a Pedrosa en la primera part del clrcuit, mentre que Pedrosa aconseguia unes mil·lèssimes de marge en la segona part del traçat.

Quan ha començat l'última volta, que ja es preveia que seria emocionant fins al final, Pedrosa era el líder de la cursa, però Lorenzo no tirava la tovallola. El balear, que havia estudiat el pilot d'Honda durant unes quantes voltes, ha aprofitat l'oportunitat i s'ha situat primer. Però la primera posició poc li ha durat, ja que s'ha obert només una mica en un revolt i Pedrosa l'ha superat per creuar la meta en la primera posició. Els dos han completat una cursa deliciosa i ja han avisat els aficionats: queden sis curses i tant Pedrosa com Lorenzo volen ser campions, així que l'espectacle està garantit.

Aleix Espargaró ha acabat la cursa en la 10a posició, seguit de Toni Elías, mentre que Ivan Silva ha caigut i s'ha hagut de retirar.

stats