Moto2
Esports 16/06/2012

Pol Espargaró marca el ritme i aconsegueix a Silverstone la primera 'pole' a Moto2

El de Granollers ha dominat durant pràcticament tot el cap de setmana i sortirà des de la primera posició, acompanyat a la primera línia de Iannone i Redding

M. Molina
2 min
Pol Espargaró, a Silverstone MIRCO LAZZARI / GETTY

BarcelonaPol Espargaró ha demostrat a Silverstone que ja s'ha recuperat de l'esquinç al turmell que es va fer a Catalunya; i a més, que es manté com un dels pilots en millor forma física a la categoria mitjana del Mundial. Sense anar més lluny, ha dominat amb autoritat les sessions d'entrenaments lliures d'aquest cap de setmana, i a la classificació oficial, també ha obtingut el millor temps: tres dècimes per sota del cronòmetre d'Andrea Iannone i sis respecte Scott Redding. Mentre Marc Márquez, amb una caiguda als lliures del matí, s'ha hagut de conformar amb el cinquè millor temps a vuit dècimes.

La 'pole' d'Espargaró significa també la primera des que és a la categoria mitjana del Mundial, on hi va aterrar la temporada passada.

Ha estat una qualificació boja, que ha començat amb l'asfalt humit per la pluja que, uns instants abans, havia perjudicat la sessió de MotoGP. Però malgrat que el cel britànic es mantenia tapat i amenaçador, no han caigut més gotes sobre el circuit, i els pilots han pogut rodar amb tranquil·litat a la pista. Això sí, amb força fresca i dificultant que els pneumàtics tinguessin la màxima adherència.

Però això no ha estat inconvenient per Pol Espargaró. Divendres ja avançava que ell i moto "encaixaven perfectament", i als entrenaments oficials ho ha tornat a demostrar. De seguida ha encapçalat la classificació i ha aconseguit un registre inabastable pels demés. Un crono que hagués pogut millorar si no fos perquè perdia algunes dècimes a l'últim parcial del circuit. Andrea Iannone i Scott Redding ho han intentat fins l'últim moment, però els ha estat impossible. L'italià ha acabat a 0.385 i Redding a 0.605.

Més enrere, Marc Márquez ha finalitzat cinquè. El pilot de Cervera ha caigut al matí als entrenaments lliures i ha deixat pràcticament destrossada la moto. Els mecànics li han arreglat i ha pogut rodar amb normalitat als entrenaments oficials. Però Márquez, que no s'ha acabat de trobar còmode durant tot el cap de setmana, s'ha hagut de conformar amb rodar a gairebé un segon del seu compatriota.

stats