Moto2
Esports 15/07/2012

Pol Espargaró no pot aguantar el ritme i es veu superat per Iannone a l'última volta

Triomf de l'italià al 'seu' Gran Premi per davant del català, que ha corregut amb el turmell adolorit. Luthi ha estat tercer i Marc Márquez ha acabat cinquè

M. Molina
2 min
Andrea Iannone creua la meta per davant de Pol Espargaró a Mugello

BarcelonaPol Espargaró ha fet una cursa excel·lent a Mugello, però no ha pogut aconseguir la victòria en ser superat per Andrea Ianone a l'última volta. El català, que corria amb el turmell dret adolorit per la caiguda del dissabte, ha acabat cedint davant l'italià, que s'ha imposat a la 'seva' cursa. El tercer en creuar la meta ha estat Thomas Luthi, mentre Marc Márquez ha acabat finalment cinquè.

La cursa de Moto2 ha començat amb un Marc Márquez molt inspirat, encapçalant la prova i intentant marxar del grup capdavanter. Però el de Cervera mai no s'ha pogut desempallegar dels rivals. Tot el contrari. Mica en mica s'ha vist superat pels altres pilots.

Tot i això, no hi han hagut massa avançaments, i els corredors han estat més pendents per anar ràpid que no pas per molestar-se entre ells. I així, revolt a revolt, volta a volta, de seguida s'han distanciat els set primers pilots: Ianone, Luthi, Espargaró, Márquez, Nakagami i Bradley Smith. Faltaven 12 voltes i semblava clar que un d'ells s'alçaria amb el triomf al Gran Premi d'Itàlia. Només faltava saber qui.

Quan faltaven sis voltes, Pol Espargaró ha tirat d'èpica i ha augmentat el ritme, arribant a agafar unes dècimes al capdavant de la prova. Malgrat córrer amb el turmell dret adolorit, el de Granollers ha aguantat el tipus a les primeres voltes i després s'ha situat líder. Una condició que no ha abandonat fins l'última volta.

Pel darrera, Iannone –que acabaria guanyant–, Luthi i Smith també formaven un altre grupet. Mentre Marc Márquez, amb alguns problemes, no podia lluitar pel podi.

A l'últim gir, Iannone s'ha posat per davant de Pol Espargaró, i ha intentat tapar-li tots els forats perquè el català no el pogués avançar. La jugada li ha sortit bé al pilot transalpí, sobretot a l'últim revolt abans d'entrar a meta. Ha pogut situar bé la moto i, malgrat que Espargaró tenia l'aspiració, no ha estat suficient per avançar-lo a la recta final.

Darrera d'ells dos ha entrat Thomas Luthi, seguit de Bradley Smith. Marc Márquez finalment ha pogut ser cinquè. Tanmateix, es manté líder –i amb diferència– al capdavant del Mundial.

D'altra banda, Nico Terol i Ricky Cardús han entrat a la zona dels punts. Terol ha estat 13è i n'ha sumat tres; mentre Cardús ha finalitzat 15è i n'ha obtingut 1.

La cursa de Mugello ha deixat les caigudes –sense conseqüències pels pilots– de Toni Elias, Tito Rabat i Àxel Ponts. Mentre Elena Rosell, amb problemes mecànics, s'ha hagut de retirar.

Márquez, líder

Tot i el cinquè lloc, el pilot de Cervera domina amb mà de ferro la categoria mitjana. Ha sumat 11 punts a Itàlia i suma 163 punts a la general. La segona posició la comparteixen, amb 129 punts, Pol Espargaró i Andrea Iannone. Mentre Thomas Luthi és tercer amb 123.

stats