MUNDIAL DE SUPERBIKES
Esports 12/04/2015

Rea es consolida en el lideratge del Mundial de Superbikes amb una victòria i un segon lloc a Motorland

El britànic ha aconseguit quatre victòries en les sis primeres curses de la temporada

Jonathan Rea i Tom Sykes, al podi de Motorland / PROVEC

BarcelonaEl britànic Jonathan Rea (Kawasaki) s'ha consolidat en el lideratge del Mundial de Superbikes després d'aconseguir aquest diumenge una victòria i un segon lloc en les dues curses de la tercera cita, disputades a MotorLand Aragó.

Rea ha aconseguit en la primera de les carreres seva quarta victòria parcial després de superar el seu compatriota Chaz Davies (Ducati) per 51 mil·lèsimes en un ajustat final. Un altre britànic, Tom Sykes (Kawasaki), que fa un any va guanyar les dues mànegues a Alcanyís (Terol), ha completat el podi.

El líder del campionat ha arrencat des de la segona fila. Ha superat de seguida el també britànic Leo Haslam, autor de la 'pole', i a Davies, i s'ha situat a l'estela de Sykes, que ha estat el primer que ha pres la iniciativa. Els dos pilots de l'equip oficial Kawasaki s'han mantingut en aquest ordre fins a la tretzena volta, quan Rea ha superat el campió del 2013. Davies també ha avançat Sykes i en aquest ordre han acabat la cursa. Haslam ha acabat quart, just per davant dels catalans Jordi Torres (Aprilia) i Xavi Forés (Ducati) i de l'alcoià Nico Terol (Ducati). David Salom (Kawasaki) va abandonar quan havia completat les sis primeres voltes.

En la segona cursa el guanyador ha estat Davis, aquesta vegada per davant de Rea i Haslam. Es tracta del primer triomf de l'any del pilot de l'equip 'Aruba it.Racing-Ducati' i el cinquè de la seva carrera en Superbikes. Superat per Rea en la primera cursa per tan sols mil·lèsimes, el pilot de Knighton, de 28 anys, s'ha cobrat la revenja en la segona.

Chaz Davies s'ha posat al capdavant en l'inici. Només Rea ha estat capaç de seguir el seu ritme, però ha acabat a més de tres segons. El podi l'han completat Leon Haslam, amb Jordi Torres a la quarta plaça, Forés en la cinquena i Salom en la sisena. Terol va ser aquest cop desè.

Rea, que en les sis primeres carreres ha aconseguit quatre victòries i dos segons llocs, comanda còmodament el Mundial amb 140 punts, 26 més que Haslam i 57 per davant de Davies. Torres és cinquè amb 63, Terol setè amb 41, Salom dotzè amb 25 i Forés tretzè amb 21. El Mundial es reprèn el circuit holandès d'Assen el 19 d'abril.