Motor
Esports 03/02/2013

Red Bull presenta el seu nou cotxe RB9

El canvi significatiu d'aquest any són els nous pneumàtics Pirelli i, segons ha explicat el dissenyador Adrian Newy, que es tracta "d'un cotxe evolucionat"

Efe
2 min
El nou cotxe de Red Bull, el model RB9, presentat per Vettel i Webber

LondresRed Bull, vigent campiona del món de Fórmula 1, ha presentat aquest diumenge a Milton Keynes (Regne Unit) el seu nou monoplaça, el RB9, dissenyat per Adrian Newey i amb el qual competirà al Mundial de 2013.

El responsable de l'equip, Christian Horner, ha qualificat el nou model de "fantàstic" i va dir que és "la combinació d'una enorme quantitat d'esforç", en un acte en què Red Bull ha passat un vídeo titulat "The Rhythm of the Factory" mostrant el procés de fabricació del nou cotxe.

"Seguim sent un equip jove, però estem evolucionant i hi ha una fèrria determinació de mantenir aquests trofeus durant un altre any", ha comentat Horner, en al·lusió als tres títols consecutius aconseguits per l'escuderia.

Vettel, que provarà el cotxe per primera vegada aquest dimarts, ha admès que "serà dur guanyar un quart títol mundial" perquè les altres escuderies "faran tot el possible" per evitar-ho. "Ara tot comença des de zero, amb les mateixes oportunitats. Tornarà a ser una temporada llarga, amb desafiaments difícils per a tots nosaltres", ha afirmat el pilot germànic, de 25 anys, que es va imposar a Fernando Alonso per només tres punts al final de la passada temporada.

En la presentació del RB9 ha estat present el responsable de l'equip de disseny Adrian Newey, que ha reconegut que havia resultat "difícil tractar de desenvolupar el vehicle d'aquest any", un cotxe en aparença similar al model de 2012, però amb subtils canvis centrats en els detalls. Newey ha explicat que el "canvi significatiu" d'aquest any són els nous pneumàtics Pirelli i ha afegit que "sense grans canvis de regulació, bàsicament es tracta d'un cotxe evolucionat", en el qual s'ha prestat atenció "al detall" i en el qual s'han millorat "algunes coses respecte al passat any".

stats