FÓRMULA 1
Esports 24/06/2012

Remuntada espectacular de Fernando Alonso per adjudicar-se el seu primer triomf a València

Una gran sortida i l'entrada del cotxe de seguretat, que ha deixat en res l'avantatge de 19 segons que tenia Vettel –que s'ha retirat– dues de les claus del triomf de l'asturià

Nuria García
2 min
Fernando Alonso ha guanyat el GP d'Europa / MIGUEL VIDAL / REUTERS

BarcelonaFernando Alonso ha aconseguit el triomf en el Gran Premi d'Europa, un dels més entretinguts que es recorden al traçar urbà de València. L'asturià, que sortia des de l'onzena posició, ha sumat el seu primer triomf a València després de fer una gran sortida, controlar perfectament la cursa i, a més, veure's beneficiat per la sortida del cotxe de seguretat i els abandonaments de Vettel i Grosjean.

Alonso ha fet una gran sortida, col·locant-se vuitè abans de creuar per primer cop la línia de meta. Vettel, al capdavant, anava fent forat i quan s'havien disputat cinc voltes, l'alemany ja tenia Hamilton (el segon classificat) a set segons. Mentre Grosjean avançava Hamilton i es situava segon, Alonso superava Hulkenberg i el seu enginyer li demanava que tractés de donar el màxim abans del primer pas pels boxs per canviar pneumàtics.

Amb la primera visita als mecànics, Vettel seguia liderant la cursa, mentre que Alonso es veia frenat per Webber, Senna i Michael Schumacher, als que ha anat avançant sense pressa però sense pausa. Quan s'havien disputat 22 voltes, Vettel ampliava ja a 22 segons l'avantatge respecte Grosjean, però el francès anava marcant voltes ràpides abans que aparegués a la pista el cotxe de seguretat.

Kovalainen i Vergne s'han tocat i el cotxe de seguretat ha hagut de sortir mentre els marshalls recollien la brutícia que hi havia a la pista. Això ha fet que Vettel perdés els 19 segons que llavors portava d'avantatge i, quan el cotxe de seguretat s'ha retirat, tots els pilots han començat de nou la cursa enganxats darrere el Red Bull de l'alemany. En el primer revolt, Alonso ha superat Grosjean i ha anat a per Vettel. Però no li ha calgut lluitar amb ell, ja que en la volta 34 l'alemany veia com el seu Red Bull s'aturava tot sol, sense que pogués fer res per solucionar-ho. Alonso es situava líder, seguit de Grosjean i de Hamilton, que va superar Ricciardo amb facilitat.

Però a Grosjean li ha passat el mateix que a Vettel: el seu cotxe, de cop, s'ha quedat aturat i també ha hagut de retirar-se. Així doncs, Alonso liderava llavors la cursa (volta 41), seguit de Hamilton (a gairebé quatre segons) i de Raikkonen.

Alonso ha creuat la línia de meta en la primera posició tot just uns segons més tard que Maldonado i Hamilton es toquessin i quedessin fora de la cursa després que el veneçolà fes una maniobra molt arriscada per superar el britànic. Raikkonen, que tot just abans havia superat Hamilton, pujava al segon graó del podi i Michael Schumacher pujava al podi en la tercera posició.

De la seva banda, Pedro Martínez de la Rosa ha acabat la cursa en la 17a posició, pel davant del seu company d'equip Narain Karthiyekan.

stats