MOTO2

Álex Rins acaba segon a Montmeló i és el nou líder de Moto2

Johann Zarco repeteix victòria a Montmeló en una cursa marcada per l'homenatge a Luis Salom

Johann Zarco ha tornat a aconseguir la victòria al Gran Premi de Catalunya de Moto2. El pilot francès ha repetit el triomf que va aconseguir la temporada passada a Montmeló superant Rins en un duel particular per la primera posició. Tot i aquest resultat, Álex Rins s'ha beneficiat de la mala classificació de Lowes i és el nou líder del Mundial. El tercer lloc ha estat per al japonès Nakagami.

A diferència del que ha passat a Moto3, la cursa de la categoria mitjana ha estat un cos a cos entre Álex Rins i Johann Zarco, dos dels pilots que lluitaven per atrapar Lowes al capdavant del Mundial. La sortida ha estat neta, sense incidents, i Rins, que partia des de la segona posició, s'ha pogut situar líder just abans d'acabar la primera volta, en un avançament molt agosarat a Zarco.

A partir d'aquí la cursa s'ha començat a trencar. Rins ha marcat el ritme i de mica en mica ha anat deixant enrere els altres pilots, especialment Lowes, que ha acabat la cursa en sisena posició, corrent en terra de ningú.

Rins manava però ha cedit la posició de privilegi a Zarco a falta de sis voltes. El francès sí que ha pogut escapar-se i ha acabat creuant la meta en solitari.

Menys sort ha tingut Àlex Márquez, que ha caigut a la meitat de la cursa quan era quart i estava a punt d'atrapar Thomas Luthi.

Els pilots han tingut un record molt especial per a Luis Salom, mort divendres en un tràgic accident durant els lliures de la categoria mitjana. Álex Rins ha fet la volta d'honor al circuit amb una bandera del pilot mallorquí, mentre que al podi els pilots han lluït, igual que ha passat a Moto3, una samarreta amb el lema 'Sempre als nostres cors'.