FÓRMULA 1
Esports 07/02/2011

Caldran sis dies per saber si l'operació a Kubica ha anat del tot bé

Segons els metges, el pilot polonès ha passat la nit tranquil, però fins dintre de sis dies no se sabrà si la circulació sanguínia de la seva mà dreta respon

Redacció
1 min
Robert Kubica és un apassionat dels ral·lis.

RomaEl pilot polonès de Fórmula 1 Robert Kubica, que diumenge va patir un greu accident durant un ral·li al nord d'Itàlia, ha passat la nit tranquil després de l'operació de set hores a la qual va ser sotmès en un hospital a prop de Gènova, segons ha informat Igor Rossello, un dels metges que l'ha intervingut. "La mà està calenta, cosa que significa que l'operació ha anat bé", ha assegurat.

El metge ha afegit que "caldran al menys sis dies per verificar si la circulació sanguínia en el membre respon com hauria de fer-ho" i que el pilot necessitarà un any per recuperar la plena funcionalitat de la mà dreta, la part del seu cos que va resultar més malmesa en l'accident.

Kubica, que està sedat, ha estat despertat aquest matí durant diversos minuts per comprovar que les seves condicions són les adequades i, posteriorment, els metges han tornat a adormir-lo, com és habitual, segons informa el diari La Gazzetta dello Sport.

Per la seva banda, el director esportiu de Lotus Renault, Eric Boullier, ha dit a través d'un comunicat que la notícia de l'accident ha estat un "xoc" per a tot l'equip i ha desitjat una "ràpida recuperació" al pilot. A més, ha agraït a l'equip mèdic de l'hospital italià la seva feina i ha afegit que en les properes hores viatjarà a Itàlia per visitar el pilot.

stats