MOTOGP

Rossi, sobre Márquez: "Hem de tornar a la normalitat"

Els pilots es donen la mà després del Gran Premi de Catalunya, en un primer gest cap a la reconciliació entre ells

"La nostra relació no tornarà a ser com abans, però hem de tornar a la normalitat al més aviat possible", ha dit Valentino Rossi després de guanyar el Gran Premi de Catalunya. L'italià i Marc Márquez –que ha estat segon– s'han donat la mà just després d'acabar la cursa, en un gest que s'interpreta com un primer pas cap a la reconciliació entre ells. "El més important és que ens hem donat la mà perquè el motociclisme s'ho mereixia. Hem tingut una bonica batalla en un cap de setmana on hem vist que som tots humans, que ens hem de respectar i no sabem mai què pot passar", responia Márquez.

A la sala de premsa s'hi vivia un segon capítol. Un periodista ha preguntat a Rossi si creia que la relació entre ells havia millorat. I l'italià ha respost amb un breu "sí". Aleshores, Márquez, que ha somrigut, li ha posat la mà a l'espatlla amb un gest amistós i els periodistes han aplaudit l'acció.

La imatge serveix per  començar a tancar la polèmica que va sorgir entre els dos, l'any passat, després de l'incident al GP de Malàisia, que va acabar amb Márquez a terra després d'un gest molt poc esportiu de Rossi, que li va tancar la traçada i va deixar anar la cama. "Gran cursa, eh?", va dir el de Tavullia. "Bona puntada!", li va respondre el català.

L'acció, que va passar mentre Rossi s'hi jugava el Mundial (un títol que va acabar perdent a l'última cursa, en què va haver de complir sanció arran de l'incident), va ferir de mort la relació entre els dos, que fins aleshores era d'amistat.

Aquesta temporada hi havia hagut  mal ambient a les curses i discussions entre els aficionats d'un pilot i l'altre. Una situació tensa, perillosa, que sembla que de mica en mica torna a la normalitat.