FÓRMULA 1
Esports 01/02/2011

Vettel domina la primera sessió d'entrenaments en què Fernando Alonso és cinquè

Jaume Alguersuari, amb problemes amb el seu Toro Rosso, només ha pogut fer vint voltes i ha acabat desè en la primera sessió d'entrenaments a Xest

Redacció
2 min
Fernando Alonso ha estrenat el seu Ferrari a Xest.

XestEl pilot alemany i actual campió del món Sebastian Vettel ha marcat el millor temps en el circuit Ricardo Tormo de Xest, en el transcurs dels primers entrenaments que les escuderies de Fórmula 1 han començat avui i en què l'asturià Fernando Alonso ha estat cinquè.

El traçat de Xest ha acollit la primera sessió dels primers entrenaments de la pretemporada de Fórmula 1 i els testos s'allargaran fins el proper dijous. Aquests compten amb la presència dels dotze equips que composen l'engraellat, si bé en la jornada d'avui Lotus no ha participat.

Malgrat que les previsions meteorològiques anunciaven pluja, la jornada s'ha celebrat amb un cel totalment clar i amb 14 graus de temperatura, fet que ha permès els equips fer proves amb normalitat.

Alonso ha començat fort i al matí s'ha alçat fins a la primera posició en la taula de temps, tot i que poc després del migdia, ha estat l'alemany Nico Hulkemberg, de Force India, qui ha superat el crono de l'asturià.

L'actual campió del món, Sebastian Vettel, de Red Bull, ha superat el seu compatriota al llarg de la tarda i ja no l'ha deixada. Alonso, malgrat millorar el seu temps, ha estat superat també pels britànics Gary Paffett, de MacLaren, i Paul Diresta, de Force India, dos pilots provadors.

Alonso, que finalment ha estat cinquè, ha estat el pilot que més voltes ha fet al circuit valencià (un total de 98) i ha provat tandes llargues o d'una volta per fer diferents proves de configuració.

Jaume Alguersuari ha tingut problemes amb el seu Toro Rosso i només ha pogut rodar a les acaballes de la sessió d'entrenaments i ha signat el desè millor temps. El català ha fet 20 voltes amb el seu STR6. Per la seva banda, l'alemany Michael Schumacher ha pogut participar en els darrers 45 minuts de la sessió. I és que els problemes que al llarg del matí ha patit el seu company, Nico Rosberg, han fet que els plans de Mercedes es trastoquessin i l'alemany només pogués fer nou voltes a la tarda.

stats