FÓRMULA 1
Esports 22/05/2011

Vettel, sense aturador, brilla a Catalunya

El pilot alemany de Red Bull guanya per primer cop al Circuit de Catalunya i ja s'ha imposat en quatre de les cinc primeres curses de la temporada

Nuria García
2 min
Sebastian Vettel s'ha imposat en la cursa de Montmeló.

MontmelóSebastian Vettel no té aturador. El jove alemany, que ja s'ha imposat en quatre de les cinc primeres curses de la temporada, ha fet una gran cursa, amb paciència, i ha guanyat per primer cop en la seva carrera la cursa de Montmeló, un circuit que fins avui se li resistia.

Alonso ha fet una sortida espectacular. Sortia quart i en la recta i en la frenada del primer revolt, ha aconseguit superar tres cotxes: Lewis Hamilton, Mark Webber i després, Sebastian Vettel. Alonso, com en els vells temps, ha encapçalat una cursa.

El primer pas pels boxs no ha variat en excés les posicions dels pilots, que han mantingut les seves posicions. Tot i això, entre la primera i la segona visita als mecànics, Vettel i Hamilton han fet algunes voltes al límit i han aconseguit superar Alonso durant la segona entrada al pit lane. Així, l'alemany ha passat a encapçalar la cursa per davant de Hamilton i Alonso. L'asturià ha vist com no podia aguantar el ritme dels pilots capdavanters i ha hagut de lluitar de valent per mantenir-se al podi amb Webber, sobretot després del primer joc de pneumàtics durs.

Al final, l'australià ha superat l'asturià, que ha tingut més problemes dels previstos. Però el gir a la cursa i l'emoció l'ha posat Jenson Button. El britànic ha aconseguit superar en tan sols una volta Webber i Alonso i s'ha col·locat en posicions de podi, per darrera de Vettel i de Hamilton.

L'alemany i el britànic han tingut una apassionant lluita en les últimes voltes pel triomf. Mentre Hamilton atacava amb l'ajuda del KERS i del DRS, Vettel es defensava de la millor manera que podia.

Tot i les envestides de Hamilton, Vettel ha pogut pujar al calaix més alt del podi per primer cop al Circuit de Catalunya. Finalment, Alonso ha estat cinquè, darrere Vettel, Hamilton, Button i Webber, mentre que Alguersuari, ha acabat en la setzena posició.

stats