MOTOCICLISME
Esports 15/07/2011

Simoncelli torna a imposar les seves ganes a la pista

L'italià ha estat el més ràpid dels pilots de MotoGP en la primera jornada d'entrenaments lliures del GP d'Alemanya, seguit de Lorenzo, Pedrosa i Stoner

Efe
2 min
Dani Pedrosa, durant els primers entrenaments lliures a Alemanya. ROBERT MICHAEL / AFP PHOTO

SachsenringL'italià Marco Simoncelli ha tornat a mostrar les seves senyes d'identitat i sobre l'asfalt germànic ha estat el més ràpid dels pilots de MotoGP a la primera jornada d'entrenaments lliures per al GP d'Alemanya que tindrà per escenari Sachsenring. Ja són uns quants grans premis els que Simoncelli aconsegueix ser el més ràpid en els entrenaments tot i que després no sentenciï en carrera.

A rebuf de Simoncelli ha acabat el vigent campió del món, el balear Jorge Lorenzo, a qui li han faltat només 95 mil·lèsimes de segon per posar primera la seva Yamaha YZR M 1 en un traçat amb el qual té un compte pendent, ja que no ha aconseguit guanyar mai. Lorenzo ha necessitat arribar fins a l'última volta per marcar el seu millor registre però ha estat suficient per acabar al davant de les sempre perilloses Honda de Dani Pedrosa i Casey Stoner.

El català Toni Elías, que sembla tenir sobre el seu cap la continuïtat a l'escuderia de Lucio Cecchinello, ha estat víctima d'aquests nervis i per dues vegades ha caigut en la tanda matinal i després, en la vespertina i malgrat baixar més d'un segon i mig el seu temps, ha acabat setzè.

L'italià Loris Capirossi ha intentat ser competitiu sobre la seva Ducati Desmosedici de l'escuderia Pramac, però de seguida s'ha adonat que no seria així i en els segons entrenaments ja no ha saltat a la pista. La seva escuderia, al corrent de la situació i de tal possibilitat, comptava amb un recanvi d'urgència, el francès Sylvain Guintoli, que el substituirà.

No hi va haver sorpreses en els 125 cc, on l'espanyol Nicolás Terol, amb la seva mà dreta en molt millors condicions, ha marcat la pauta a seguir pels seus rivals, tot i que algun pilot com el seu company d'equip i compatriota, Héctor Faubel, ha plantat cara i l'ha superat. Terol, Faubel, Maverick Viñales i Sergio Gadea han ocupat les quatre primeres posicions.

La lluita de Moto2, que semblava decantar-se a favor de l'alemany Stefan Bradl (Kalex), ha acabat afavorint el suís Thomas Luthi (Suter), que ha doblegat per dues mil·lèsimes de segon el català Aleix Espargaró (Kalex).

La reaparició de Julián Simón, després de la seva greu lesió de tíbia i peroné, no ha passat inadvertida i en tot moment el pilot de l'escuderia "Mapfre" de Jorge Martínez "Aspar", ha donat la cara i ha estat en les posicions capdavanteres. La recompensa, un desè lloc que segur que deixa satisfet el pilot, superat per molt poc pel seu compatriota Marc Márquez (Suter), vuitè en aquest primer dia després de la seva victòria a Itàlia.

stats