MOTOCICLISME
Esports 04/05/2012

Stoner, Redding i Oliveira, autors dels millors temps en els entrenaments lliures al circuit d'Estoril

A MotoGP, el català Dani Pedrosa ha aconseguit el quart millor registre i Jorge Lorenzo, el cinquè, mentre que a Moto2, Marc Márquez ha acabat segon

Efe
2 min
Casey Stoner, a Estoril / NUNO VEIGA / EFE

EstorilL'australià Casey Stoner (Honda RC 213 V), el britànic Scott Redding (Kalex) i el portuguès Miguel Oliveira (FTR Honda) han aconseguit els millors temps en la primera jornada dels entrenaments lliures de les seves respectives categories per al Gran Premi de Portugal que es disputa aquest cap de setmana al circuit d'Estoril.

Casey Stoner s'ha mostrat especialment actiu al llarg dels entrenaments lliures i, si bé per moments el nord-americà Ben Spies ha sigut qui ha ocupat la primera posició, amb alguna incursió del britànic Cal Crutchlow (Yamaha YZR M 1) i, fins i tot, del balear Jorge Lorenzo, al final ha sigut l'actual campió del món de MotoGP qui ha marcat el registre més ràpid, per davant de Spies i Crutchlow. Pedrosa ha quedat quart, seguit de Jorge Lorenzo, cinquè.

A Moto2, Scott Redding (Kalex) s'ha posat al capdavant de la classificació dels entrenaments lliures tot i els intents del català Marc Márquez (Suter) i del suís Thomas Luthi (Suter) per desbancar-lo en el tram final de la sessió. Marc Márquez i Pol Espargaró han intentat col·locar-se al capdavant de la classificació, però Redding, que ha arribat a tenir un avantatge de més de sis dècimes de segon respecte al seu immediat perseguidor, Pol Espargaró, ha aguantat.

Tot i que ho han intentat, cap dels seus rivals ha pogut acostar-se a menys de dues dècimes de segon del registre del britànic i qui més ho ha fet ha sigut Marc Márquez, que malgrat endur-se un ensurt en la seva penúltima volta, a l'entrada a la variant de la part posterior del circuit, s'ha refet i en l'última volta ha marcat un 1:41.978.

El portuguès Miguel Oliveira (Suter Honda) ha exercit de profeta a casa seva aconseguint el millor temps de Moto3 després que milloressin les condicions de l'asfalt en la segona tanda de proves lliures. El català Maverick Viñales (FTR Honda), tot i que ha patit una penalització que li ha pres un dels seus millors temps d'entrenaments per superar un rival quan onejava la bandera groga en un dels llocs de control, ha aconseguit la quarta posició final, per darrere de l'alemany Sandro Cortese (KTM) i el balear Luis Salom.

stats