MOTOCICLISMO
Esports 06/11/2011

Stoner demostra la seva superioritat guanyant l'última cursa, en què ha superat Spies a la mateixa línia de meta

El pilot australià, en un ajustadíssim final de cursa, ha superat Ben Spies en la mateixa línia de meta. Pedrosa ha estat 5è i Toni Elías, 10è

Nuria García
2 min
Casey Stoner passar davant la pancarta d'homenatge a Simoncelli.

BarcelonaCasey Stoner ha aconseguit el triomf en el GP de la Comunitat Valenciana. El pilot australià, que a casa seva es va proclamar campió del món, ha aconseguit tancar la temporada amb un espectacular triomf en l'últim segon.

Ben Spies, a falta de tres voltes, l'ha aconseguit superar. Però Stoner no s'ha rendit i, just sobre la mateixa línia de meta, ha superat Spies. Així, l'australià s'ha endut l'última cursa de l'any per tan sols 15 mil·lèsimes.

I és que, abans de les tres últimes voltes, Stoner ha tirat tot sol al davant. La lluita més apassionant ha estat per la segona posició. Dani Pedrosa i Dovizioso, que es jugaven el tercer lloc del Mundial, han lluitat per les altres dues places del podi. A ells també se'ls ha afegit Ben Spies que, sense Lorenzo, volia aconseguir un podi per a Yamaha en l'última cursa de l'any. La pluja que ha caigut en els últims instants de la cursa ha fet que les distàncies entre Stoner i Spies i Dovizioso es fessin més petites (l'australià tenia 10 segons d'avantatge). Fins el punt que Spies ha aconseguit superar l'actual campió del món i col·locar-se primer. L'americà ha aconseguit pujar al podi en segona posició, seguit d'Andrea Dovizioso, que aquest diumenge corria la seva última cursa amb Honda, ja que la temporada vinent correrà a l'equip Tech-3 de Yamaha.

Dani Pedrosa finalment ha acabat cinquè -Crutchlow l'ha superat- i Toni Elías, desè.

La cursa l'han acabat només 12 pilots dels 16 que l'han començat. I és que una caiguda múltiple en el primer revolt de la primera volta del Gran Premi ha fet que quatre pilots abandonessin. Dovizioso, que estava remuntant posicions, ha tocat amb la seva roda del darrere la roda davantera de Bautista. El pilot de Talavera de la Reina s'ha endut per davant Hayden, Rossi i De Puniet.

El Gran Premi de la Comunitat Valenciana també ha servit per acomiadar Loris Capirossi, que es retira després de 22 anys al Mundial. L'italià va debutar l'any 90 en la categoria de 125 cc i justament aquell any es va convertir en el campió del món de la categoria petita, sent fins a dia d'avui el pilot més jove d'aconseguir un títol.

stats