MOTOGP
Esports 15/10/2011

Stoner compleix amb les expectatives; Zarco i De Angelis marquen el ritme

Stoner marca el millor temps a Austràlia, seguit de Jorge Lorenzo. A Moto2, De Angelis és el més ràpid, Bradl només pot ser vuitè i Márquez, sancionat, sortirà últim

Efe
2 min
L'australià Casey Stoner ha marcat el ritme al circuit de casa seva.

Phillip IslandL'australià Casey Stoner (Honda RC 212 V) ha complert amb totes les expectatives i s'ha acabat adjudicant la millor posició en la formació de sortida del Gran Premi d'Austràlia de MotoGP que es disputarà aquest diumenge al circuit de Phillip Island, on el francès Johann Zarco (Derbi) i el sanmarinès Alex de Angelis (Motobi) van ser els més ràpids de les seves respectives categories: 125 cc i Moto2.

Stoner no ha tingut cap problema per imposar la seva llei quan s'ho ha proposat, i encara que als minuts inicials de les proves oficials els seus rivals han pres la iniciativa, al moment de la veritat ha estat l'australià, qui ha sentenciat la classificació final, en la que no ha pogut evitar que es col·loqués després de la seva estela el campió del món, el balear Jorge Lorenzo (Yamaha YZR M 1).

La situació no deixa de ser preocupant per l'australià, que si bé ha estat el més ràpid amb diferència, té a rebuf Lorenzo, que li impediria proclamar-se campió del món a casa, l'objectiu de l'australià.

Només una bona actuació de l'italià Marco Simoncelli (Honda RC 212 V) o una remuntada de Dani Pedrosa (Honda RC 212 V) des del vuitè lloc poden permetre a Stoner tenir els punts suficients per proclamar-se campió, cosa que vol evitar per tots els mitjans Jorge Lorenzo. Toni Elías ha seguit amb els seus problemes i no ha pogut passar de l'última fila de la graella.

El sanmarinès Alex de Angelis (Motobi) va ser el millor de Moto2, mentre que l'alemany Stefan Bradl (Kalex), en tercera línia amb el vuitè millor temps, minimitzen la sortida des de l'última posició del sancionat Marc Márquez (Suter).

El principal interès de l'última jornada de proves de Moto2 se centrava en saber quines serien les diferències entre l'alemany Stefan Bradl (Kalex) i el català Marc Márquez (Suter), sancionat amb un minut de penalització per la seva contratemps de divendres amb el tailandès Ratthapark Wilairot (FTR). L'alemany no ha estat gaire espavilat en els primers minuts dels entrenaments i l'arribada de la pluja ha sorprès en la novena posició, tercera línia de la formació de sortida, fet que no deixa de ser un regal per a Marc Márquez.

Des de la sisena posició sortirà el primer català, Pol Espargaró, mentre que Jordi Torres ho farà des de la 14a. Tito Rabat prendrà la sortida des de la 17a posició i Aleix Espargaró des de la 24a, al costat d'Àxel Pons (25è).

El pilot d'Alcoi Nico Terol (Aprilia) en aquesta ocasió no ha pogut amb el seu rival francès, Johann Zarco (Derbi), que ha aconseguit el millor temps en els 125 cc i ha vist com el líder del mundial no passava de la quarta posició. Maverick Viñales sortirà des de la 9a posició.

stats