FÓRMULA 1
Esports 14/12/2011

Toro Rosso no compta amb Jaume Alguersuari per a la temporada 2012

L'escuderia anuncia que renova els seus dos pilots titulars de cara al proper any, i que aquests seran Daniel Ricciardo i Jean-Eric Vergne

Nuria García
2 min
Jaume Alguersuari.

BarcelonaToro Rosso ha anunciat aquest dimecres que renova els seus dos pilots i que, per tant, no compta amb el català Jaume Alguersuari per a la propera temporada. Alguersuari, que va debutar amb Toro Rosso a Hongria l'any 2009, és substituït de cara a l'any vinent després d'haver tancat una gran temporada 2011, en la qual ha sigut 14è, amb 26 punts, 11 més que el seu company, Sébastien Buemi.

De cara al 2012, els dos pilots encarregats de conduir els Toro Rosso seran l'australià Daniel Ricciardo, fins ara tercer pilot de l'escuderia, i el francès Jean-Eruc Vergne. Tots dos, igual que Alguersuari i Buemi, s'han format al programa Red Bull per a joves pilots.

El cap de Toro Rosso, Franz Tost, afirma: "He d'agrair a Sébastien Buemi i a Jaume Alguersuari tot el seu treball dur durant les últimes tres temporades. S'han aconseguit excel·lents actuacions que han ajudat l'equip a avançar i a desenvolupar-se. Els desitgem el millor per al futur". Tost explica la seva decisió recordant la filosofia de l'escuderia: "Cal recordar que quan l'escuderia Toro Rosso es va crear, el 2005, va ser amb la intenció de donar un primer pas en la Fórmula 1 per als joves en el programa pilot de Red Bull júnior. Per tant, és part de la cultura de l'equip canviar els seus pilots de tant en tant per tal d'aconseguir aquest objectiu".

Respecte als seus dos nous pilots, Tost comenta: "Durant l'any passat, Daniel i Jean-Eric han demostrat la seva vàlua i espero que facin una contribució significativa al rendiment de l'equip l'any que ve. Daniel té l'avantatge que en realitat va córrer en Grans Premis de gran part d'aquest any, mentre que Jean-Eric va demostrar que podia adaptar-se ràpidament a les exigències de la conducció d'un cotxe de Fórmula 1".

stats