Esports 10/08/2012

Valentino Rossi deixa Ducati i torna a Yamaha

El nou vegades campió del món en MotoGP abandonarà l'escuderia italiana quan acabi el campionat mundial del 2012

Efe
2 min

RomaEl pilot italià Valentino Rossi, nou vegades campió del món, deixarà de competir a finals de l'actual Mundial de MotoGp 2012 amb Ducati i tornarà a Yamaha, amb qui ja va córrer del 2004 al 2010. Rossi va arribar a Ducati el 2011 i va signar un contracte de dos anys.

Segons ha informat aquest divendres l'escuderia italiana en un comunicat, després d'haver renovat recentment el contracte del nord-americà Nicky Hayden està completant la definició del combinat que competirà al Mundial l'any que ve "convençuda de poder comptar amb un equip i una moto que puguin competir i enfrontar-se al màxim nivell ". "Ducati desitja tot el millor al pilot italià en els nous desafiaments que afrontarà", diu la nota.

En un altre comunicat emès poca estona després, Yamaha ha informat de l'acord tancat amb Rossi perquè el pilot italià corri en el seu equip els dos pròxims anys i intenti repetir els èxits aconseguits amb ells: quatre campionats del món de MotoGP i 46 curses guanyades.

El pilot italià serà, d'aquesta manera, el company del mallorquí Jorge Lorenzo, actual líder del Mundial de MotoGP amb 205 punts, per davant del seu compatriota Dani Pedrosa, d'Honda, amb 182 punts.

"Aquest anunci és, una vegada més, una notícia excel·lent per a Yamaha. Al juny vam poder signar amb Jorge Lorenzo per a les temporades 2013-2014 i ara podem confirmar Valentino Rossi per als propers dos anys. Hem pogut fer l'equip més fort possible per competir per a les victòries i promocionar la marca Yamaha ", afirma a la nota el director esportiu de Yamaha, Lin Jarvis.

Els dos anuncis arriben pocs dies abans que el Mundial de Moto GP reprengui les carreres, amb la pròxima cita prevista per al proper 19 d'agost al Gran Premi d'Indianapolis (EUA), i quan Rossi es troba com a vuitè classificat en el campionat, amb 82 punts.

stats