MotoGP
Esports 29/06/2013

Valentino Rossi es retroba amb la victòria a 'La Catedral', dos anys i mig després

El pilot italià no pujava al graó més alt del podi des de l'any 2010. Marc Márquez i Cal Crutchlow l'han acompanyat al podi

M.molina
2 min

BarcelonaValentino Rossi s'ha retrobat amb la victòria al Gran Premi d'Holanda de motociclisme. El pilot italià, que no pujava al graó més alt del podi des del 2010, ha completat una cursa perfecte i ha guanyat per davant de Marc Márquez i Cal Crutchlow. El quart ha estat Dani Pedrosa, mentre que Jorge Lorenzo –que reapareixia només un dia després de ser intervingut de la clavícula– ha estat cinquè.

L'última victòria de 'Il Dottore' havia estat al tram final del 2010, a Malàisia –encara amb Yamaha–. Posteriorment, Rossi va fer el salt a Ducati on en dues temporades tan sols va aconseguir pujar tres vegades al podi (dos segons i un tercer lloc). Aquest dissabte, a 'La Catedral' del motociclisme, s'ha retrobat amb el triomf.

Ha estat una cursa èpica, pel seu triomf i també per la participació de Jorge Lorenzo, que el dijous va caure als entrenaments lliures i es va fracturar la clavícula. El mallorquí es va operar el divendres a Barcelona i el mateix dia tornava cap a Holanda. Després de rebre el vistiplau mèdic, Lorenzo ha participat a la cursa i ha passat de la dotzena posició inicial fins a la cinquena final.

De fet, Lorenzo ha arribat a ocupar la quarta posició a l'equador de la prova, però al final s'ha ressentit del dolor a l'espatlla i ha acabat cinquè, a deu segons del guanyador del dia.

Dani Pedrosa, que sortia cinquè, ha pogut iniciar bé la prova i s'ha situat líder. El de Castellar del Vallès ha intentat marcar el ritme i ha agafat una mica de distància respecte els altres pilots, tot i que mica en mica ha anat perdent ritme de cursa i s'ha vist superat pels altres pilots. Primer Rossi, després Márquez i per últim Crutchlow.

Rossi ha remuntat i s'ha situat primer a falta de deu voltes. Ja no deixaria aquesta posició de privilegi. Al darrera, Márquez aconseguia superar el seu company d'equip i acomodar-se a la segona posició fins que Crutchlow l'ha atrapat.

El català i el britànic han lluitat cos a cos per la segona posició, i al final la moneda ha caigut del costat de Márquez –que a l'igual que Lorenzo també corria lesionat, en el seu cas a un dit–. Tot s'ha decidit a falta de dues voltes, quan Crutchlow anava darrera del seu oponent i s'ha vist obligat a rectificar en un revolt per evitar emportar-se'l per davant a la frenada. Amb l'acció, el britànic ha perdut uns metres que acabarien sent definitius perquè Márquez no passés més angúnies.

stats