MOTOCICLISME
Esports 11/01/2011

Per primer cop, Rossi es vesteix de vermell, el color de Ducati, la seva nova escuderia

L'italià segueix recuperant-se de l'operació a què va ser sotmès el novembre i afirma que potser arribarà una mica just per a l'inici de temporada

Redacció
2 min
Rossi, amb el seu company a Ducati, Nicky Hayden.

Madonna di CampiglioL'italià Valentino Rossi, en la seva primera aparició com a pilot de l'escuderia Ducati de MotoGP, ha assenyalat que des de l'operació de l'espatlla dreta a què va ser sotmès a mitjans de novembre es necessiten cinc o sis mesos per estar al cent per cent i haurà de tenir paciència.

En la seva compareixença en el Centre de Congressos de Madonna di Campiglio, dins del programa Wrooom 2011 que reuneix els pilots i tècnics de les escuderies Ferrari (F1) i Ducati (MotoGP), organitzat pel seu patrocinador comú, Philip Morris, Rossi no ha dubtat a assenyalar que "Jorge Lorenzo es mereix el títol de l'any passat".

"Lorenzo ha conduït molt bé durant tot l'any, ha comès molt poques errades i que jo no hagi pogut disputar totes les proves no li treu cap mèrit. Ha tingut sort, però s'ho mereix", ha dit Valentino Rossi, ja vestit de vermell.

El desafiament sobre el gel que l'havia d'enfrontar a Fernando Alonso "lamentablement haurà d'esperar" perquè encara està "en plena recuperació". "Vaig conèixer Fernando personalment l'any passat quan un dia vaig anar a Ferrari, és una persona molt simpàtica i espero que puguem fer-ho algun altre any. Vaig sentir molt que perdés el Mundial l'any passat en l'última cursa", ha apuntat.

Sobre la seva lesió a l'espatlla, Rossi ha explicat que "quan va acabar la temporada, els metges van comprovar que era bastant més greu del que semblava i per això vaig haver d'operar-me. Calia esperar cinc o sis setmanes perquè cicatritzessin les lesions i després començar la recuperació amb el fisio. Encara no puc aixecar el braç del tot i no puc fer tots els moviments per ficar-me en el carenat de la moto en les rectes", ha comentat, i ha afegit: "Espero que per als primers entrenaments del febrer a Malàisia pugui estar a un bon nivell, però fins l'abril o el maig no podré estar al cent per cent".

Sobre el seu pas a Ducati, Rossi ha dit que la marca italiana li va fer "una oferta positiva", i ha explicat que la moto "és molt diferent a les altres màquines de MotoGP, les japoneses estan tretes, pràcticament, de les motos de sèrie i després adaptades a la competició, mentre que la Ducati està feta per a la competició". Després, ha reconegut que ell haurà de canviar el seu "estil de conducció" per poder adaptar-se a les característiques de la nova moto.

stats