FÓRMULA 1
Esports 27/10/2019

Verstappen perd la 'pole' del GP de Mèxic per no respectar les banderes grogues

Lewis Hamilton, tercer, té la primera oportunitat de proclamar-se campió per sisena vegada

M.m. / N.g.
Max Verstappen ha aconseguit la 'pole' a Mèxic

BarcelonaMax Verstappen no sortirà primer a la cursa del Gran Premi de Mèxic (20.10 h, Movistar Formula 1). Tot i haver-se imposat als Ferrari a la qualificació, els comissaris han decidit sancionar-lo amb la pèrdua de tres llocs a la graella de sortida després de no respectar les banderes grogues. I és que Verstappen no ha aixecat el peu després de l'accident de Valtteri Bottas en els últims compassos dels entrenaments oficials, com ha reconegut després d'anar a veure els comissaris, que també l'han sancionat amb dos punts del carnet. Així, en comptes de primer, arrencarà quart. Des del primer lloc sortirà Charles Leclerc, seguit del seu company a Ferrari, Sebastian Vettel.

Per la seva banda, Lewis Hamilton, que sortirà tercer, té la primera oportunitat de proclamar-se campió de Fórmula 1 per sisena vegada.

Tot i que l'autòdrom Hermanos Rodríguez és un traçat propici per als Ferrari, Verstappen (Red Bull) va aconseguir superar-los amb un temps de 1:14.758, dues dècimes millor que Charles Leclerc i quatre respecte Sebastian Vettel. "És un gran treball de l'equip, hem demostrat que som molt ràpids", deia l'holandès, abans de ser sancionat. Els pilots de Ferrari van reconèixer la "superioritat" de Red Bull a una volta, però s'emplaçaven a l'estratègia de cursa per mirar d'aconseguir el triomf.

En canvi, les coses no van anar tan bé per als Mercedes, sobretot per a Valtteri Bottas, que va ser sisè i va estimbar el cotxe en l'última volta de la qualificació. El finlandès és l'únic que pot prendre el títol a Hamilton.

De fet, Hamilton es coronarà campió del món per sisena vegada aquest mateix diumenge si aconsegueix 14 punts més que Valtteri Bottas. Això passaria, per exemple, si el líder guanya la prova amb volta ràpida i Bottas no entra al podi. O bé, imposant-se sense la volta ràpida però si el finlandès acabi cinquè o pitjor. A banda d'aquestes, hi ha set possibilitats més.