Fórmula 1
Esports 13/11/2011

Vettel ja no pot igualar el rècord de victòries en un mateix any de Schumacher

L'alemany de Red Bull ha hagut d'abandonar al Gran Premi d'Abu Dhabi per una punxada i ja no podrà igualar aquest any el rècord de victòries (14) en una mateixa temporada que té des de 2004 el seu compatriota Michael Schumacher

Efe
1 min
Sebastian Vettel ha punxat la roda posterior dreta del seu monoplaça.

BarcelonaL'alemany Sebastian Vettel (Red Bull), que ha hagut d'abandonar el Gran Premi d'Abu Dhabi al patir una punxada durant la primera volta, ja no podrà igualar aquest any el rècord de victòries en una mateixa temporada.

Vettel ha aconseguit aquest any onze triomfs, pel que es troba a dos de la plusmarca absoluta que, amb tretze, té des de 2004 el seu compatriota Michael Schumacher.

Per poder arribar al kaiser Vettel necessitava guanyar les dues últimes cites, Abu Dhabi i Brasil. Si d'aquí a dues setmanes guanya a Sao Paulo, l'alemany es quedarà a un triomf del rècord del seu compatriota.

El pilot de Red Bull va igualar aquest dissabte el rècord de poles en una mateixa temporada en sumar la número 14, les mateixes que el britànic Nigel Mansell, que posseïa aquesta plusmarca en solitari des de 1992.

Al circuit de Yas Marina, Seb Vettel ha sortit des de la pole i s'ha mantingut primer a l'arrencada, però en arribar a la primera sèrie de corbes ha perdut el control del seu monoplaça a causa d'un punxada a la roda posterior dreta.

L'alemany ha pogut tornar, amb prou feines, al box. Però allà els mecànics no li han pogut canviar la roda, ja que la llanta s'havia deformat. Així, el campió del Món no ha pogut tornar a la pista i s'ha vist obligat a abandonar.

Vettel no abandonava una cursa des del Gran Premi de Corea de 2010, en aquella ocasió per una avaria al motor. La seva última retirada per accident va ser a Turquia l'any passat.

L'alemany feia 19 carreres consecutives que creuava la línia de meta. En aquest període ha guanyat tretze proves.

stats