MOTOR - FÓRMULA 1

Vettel, el més llest de la classe a Austràlia

L'alemany aprofita el cotxe de seguretat per fer el canvi de neumàtics i supera Hamilton i Räikkönen

Sebastian Vettel ha aconseguit el triomf en la primera cursa de la temporada del Mundial de Fórmula 1. El pilot alemany de Ferrari, quan tothom s'esperava un triomf de Hamilton amb Mercedes, ha aprofitat l'oportunitat que li ha donat el cotxe de seguretat per acabar superant, amb una bona estratègia, Hamilton i Räikkönen, que fins al canvi de neumàtics anaven per davant d'ell. "Hem tingut sort, però ells [Mercedes] sempre hi són. Hem tingut un bon inici, amb una victòria que ens dona optimisme per afrontar les pròximes setmanes", deia Vettel al podi, eufòric, mentre Hamilton, amb un mig somriure forçat, indicava que havien de revisar la pissarra per "saber què havia passat".

Hamilton ha mantingut la primera posició a la sortida tot i els intents d'avançament de Räikkönen. Ferrari ha decidit entrar a canviar neumàtics a la volta 18 i Mercedes, veient que el que sobre el paper era el seu principal rival per al triomf entrava a box, ha calcat l'estratègia, oblidant-se de Vettel, que anava més de cinc segons per darrere.

L'alemany, doncs, amb els dos pilots que anaven per davant seu havent canviat neumàtics, se situava primer. I llavors, unes voltes més tard, és quan ha arribat la sorpresa. Els Haas han tingut problemes amb una de les pistoles que cargolen les femelles de les rodes: primer Magnussen, que ha aconseguit quedar-se en una de les poques escapatòries que té el traçat australià, i just dues voltes més tard Grosjean. La desesperació del mecànic de Haas encarregat d'aquella pistola era evident quan veia que els dos pilots de l'equip s'havien de retirar. El francès, però, s'ha quedat aturat en un lloc complicat i ha provocat primer l'activació del cotxe de seguretat virtual i després, al cap d'unes voltes, quan ha entrat a la pista la grua per retirar el vehicle, l'entrada del cotxe de seguretat. Amb el cotxe de seguretat virtual, Vettel ha apostat per entrar a boxs. I quan ha tornat a la pista, seguia al davant, amb Hamilton i Räikkönen per darrere.

"Què he fet? Ningú m'ha dit que Vettel era a boxs. Hauria d'haver anat més ràpid?", preguntava Hamilton, sorprès. Fins al final, Hamilton ho ha provat tot per avançar Vettel, però l'alemany no ha donat el braç a tòrcer i ha aconseguit, com ja va fer l'any passat, la primera victòria de la temporada. "Bona estratègia, bona cursa. Cal millorar, però som aquí", assegurava Vettel després de la cursa.

Alonso, cinquè

Fernando Alonso ha acabat la primera cursa de l'era McLaren Renault amb un cinquè lloc. El pilot asturià, que ha estat triat pilot del dia pels aficionats de la F1, ha remuntat posicions i, tot i que al començament lluitava pel desè lloc amb Carlos Sainz, ha acabat la cursa lluitant pel cinquè lloc amb Max Verstappen. "Ara podem defensar-nos, atacar, tenim un bon potencial al cotxe", deia Alonso. Carlos Sainz, per la seva banda, ha estat desè.